Een Programma Kiezen Voor Het Verwerken Van Foto's

Inhoudsopgave:

Een Programma Kiezen Voor Het Verwerken Van Foto's
Een Programma Kiezen Voor Het Verwerken Van Foto's

Video: Een Programma Kiezen Voor Het Verwerken Van Foto's

Video: Tutorial: Foto's afdrukken. Wat kies je en waarom 2022, November
Anonim

Tegenwoordig is het verwerken van fotografische afbeeldingen met behulp van verschillende grafische editors de norm geworden. En dit is niet toevallig, want er zijn absoluut geen gebreken op zeldzame foto's. Zelfs als de foto van hoge kwaliteit is, kan deze worden verbeterd. Daarom is het voor elke pc-gebruiker nuttig om te leren werken met programma's voor fotoverwerking. Dus, hier zijn enkele van de beste grafische editors.

Een programma kiezen voor het verwerken van foto's
Een programma kiezen voor het verwerken van foto's

Fotoverwerkingssoftware

Microsoft Fotobeheer. De meeste computers hebben zo'n programma. De voordelen zijn het delen van verschillende afbeeldingen, flexibele besturingsopties en het toevoegen van snelkoppelingen naar veelgebruikte afbeeldingen.

Even belangrijk is dat het ook een minimale set functies heeft voor het verwerken van foto's: het wijzigen van de scherpte, het contrast, de helderheid, de verzadiging, het wijzigen van de kleur en de grootte van de afbeelding. Daarnaast heeft dit programma een beeldcompressiefunctie.

GIMP is ook een vrij algemene grafische editor. Het behoort tot gratis software. Het programma ondersteunt meer dan 30 beeldformaten. Het heeft tools voor kleurcorrectie en retoucheren van foto's.

Bovendien kunt u de rode kleur van de ogen corrigeren, afbeeldingen bijsnijden, verschillende filters en maskers gebruiken en details teruggeven aan de afbeelding.

De grafische editor van Fotoflexer is niet zo wijdverbreid. Je kunt het op internet vinden en er online aan werken. Dit programma is gratis en vereist geen registratie. De onbetwiste voordelen van de editor zijn een breed scala aan filters, het gebruik van elementaire animatie, de toepassing van verschillende inscripties.

Het heeft echter ook belangrijke nadelen: de aanwezigheid van advertenties op de site, afleiding van het proces, lage werksnelheid, een uitgeklede interface, de Engelse interfacetaal.

Picasa is een ander gratis programma. Het heeft een speciale functie voor het maken van collages, het stelt je in staat oneffenheden bij te werken en vlakken te egaliseren. De editor ondersteunt het verzenden van afbeeldingen per e-mail en het uploaden vanaf een camera of camera.

Zeer gespecialiseerde programma's voor fotoverwerking

Daarnaast zijn er verschillende speciale programma's die een aantal smalle functies hebben. Dergelijke grafische editors zijn onder meer:

Gids voor het uitsnijden van afbeeldingen. Zo'n programma maakt het mogelijk om collages van verschillende foto's te maken - om een ​​deel van de ene afbeelding te scheiden en in een andere in te voegen.

Image Resize Guide - wijzigt de verhoudingen en afmetingen van foto's, verwijdert onnodige objecten en behoudt de noodzakelijke.

Cosmetic Guide is een geweldige optie voor het werken met fotografische portretten. Maakt de huid glad, verwijdert rimpels en zwellingen in het gezicht, geeft vorm aan de neus, maakt tanden witter, enz. Makeup Guide is een virtueel make-uptasje. Zo'n programma zal helpen om de ogen te markeren, de lippen te verven, enz.

Gids voor het repareren van huisdierenogen. Deze afbeeldingseditor verwijdert rode ogen bij zowel mensen als dieren.

Nadat u vertrouwd bent geraakt met deze programma's voor het verwerken van foto's, kunt u de meest geschikte optie voor uzelf kiezen. Voor een amateur is een eenvoudige editor met een standaard set functies het meest geschikt, terwijl een professional krachtigere software nodig heeft. Fotoverwerkingssoftware is een geweldige manier om uw foto's interessant en gedenkwaardig te maken.

Populair per onderwerp