Hoe Een Stem Te Verwerken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stem Te Verwerken
Hoe Een Stem Te Verwerken

Video: Hoe Een Stem Te Verwerken

Video: Hoe Een Stem Te Verwerken
Video: De stem van verwerken 2024, April
Anonim

Spraakverwerking is een van de laatste fasen van het opnemen van een track. Het omvat het verwijderen van ruis, het aanpassen van het volume en het toevoegen van effecten. Voor elk van deze stappen zijn er speciale applicaties en plug-ins die geschikt zijn om in een bepaalde geluidseditor te werken.

Hoe een stem te verwerken
Hoe een stem te verwerken

instructies:

Stap 1

Begin met het verwijderen van ruis. Vrijwel elk denoiser-programma is hiervoor geschikt. Open er een voicetrack in, selecteer een lege plek (waar geen stem is, maar alleen achtergrondgeluid). Druk op de "Learn"-knop, druk na een paar seconden nogmaals om het scannen te beëindigen. Gebruik de schuifregelaars Reductie en Drempel om de geluiden elders in het nummer aan te passen.

Stap 2

Gebruik de ingebouwde tools van je favoriete geluidseditor om de volumebalans aan te passen: draai de bas, hoge tonen en middentonen omhoog en omlaag voor een optimaal geluid. De stem mag niet verduisterd worden door de begeleiding.

Stap 3

Gebruik speciale plug-ins om echo, reverb, vervorming en andere effecten toe te voegen die passen bij het karakter en het genre van het nummer. Luister constant naar het gebied dat wordt verwerkt, vergelijk wat je wilt met wat je hebt ontvangen.

Aanbevolen: