Welke Bestandsbeheerders Zijn Er?

Inhoudsopgave:

Welke Bestandsbeheerders Zijn Er?
Welke Bestandsbeheerders Zijn Er?

Video: Welke Bestandsbeheerders Zijn Er?

Video: Welke Bestandsbeheerders Zijn Er?
Video: Bestandsbeheer.avi 2024, Mei
Anonim

Er is een groot aantal bestandsbeheerders voor verschillende besturingssystemen. Veel hoogwaardige programma's voor het werken met het bestandssysteem zijn geschreven voor Windows - ze verschillen allemaal van elkaar in functionaliteit en het principe van werken met Windows.

Welke bestandsbeheerders zijn er?
Welke bestandsbeheerders zijn er?

instructies:

Stap 1

Bestandsbeheer is software die is ontworpen voor handig en efficiënt gegevensbeheer van harde schijven. Om dit doel te bereiken, hebben programma's voor bestandsbeheer een uitgebreide reeks geschikte hulpmiddelen voor het werken met bestanden.

Stap 2

Als je een onervaren gebruiker bent en geen speciale voorkeuren hebt, gebruik dan de standaard Windows-bestandsbeheerder - Bestandsverkenner. Dit is de zogenaamde navigatiemanager. Om het te starten, klikt u op het programmapictogram op de taakbalk of gebruikt u de sneltoets Win + E. In Verkenner kunt u alle standaardbewerkingen op bestanden uitvoeren en in de nieuwste versie voor Windows 8 is er een ingebouwd voorbeeld van foto's, audio / video, documenten, tekst. In de nieuwste versies van Verkenner kunt u zowel met mappen en mappen als met bibliotheken werken - een soort verzameling snelkoppelingen, koppelingen naar bepaalde mappen en bestanden. Ook in de standaardmanager is er een ingebouwde zoekfunctie in het bestandssysteem, een hulpprogramma voor het koppelen van schijfkopieën en hulpmiddelen om met beheerdersrechten in het systeem te werken.

Stap 3

Gebruik Total Commander als u een krachtige gebruiker bent. Met dit shareware-programma kunt u in een modus met twee vensters werken, sneltoetsen, menu's en panelen aanpassen, tabbladen maken en meer. Total Commander heeft een ingebouwde FTP-client en een hulpprogramma voor het werken met archieven. U kunt ook een groot aantal plug-ins installeren, waardoor de functionaliteit van de viewer aanzienlijk wordt uitgebreid. Dit type programma bevat ook Free Commander (heeft geen ingebouwde FTP-client), muCommander (werkt op de meeste besturingssystemen), UnrealCommander (gratis gedistribueerd). Probeer ze allemaal en kies de meest geschikte manager voor uw job.

Stap 4

Bekijk FAR Manger als je de voorkeur geeft aan de beproefde manier van werken met het bestandssysteem. Het is een console-bestandsbeheerder waarvan de functionaliteit sterk wordt uitgebreid met plug-ins. Het is niet veeleisend voor bronnen en heeft zich onder gebruikers bewezen als stabiel, betrouwbaar en functioneel. U kunt het kleurenschema aanpassen, bestanden sorteren en zelfs uw e-mail controleren.

Stap 5

Degenen die visuele effecten willen toevoegen aan het bekijken van bestanden, moeten zich wenden tot het NavScope-programma, dat het bestandssysteem in 3D weergeeft. Deze manager is niet ontworpen voor geavanceerde gebruikers; het stelt beginners eerder in staat om het apparaat en de locatie van bestanden en mappen visueel te observeren. NavScope kan maximaal 10 geopende mappen tegelijk weergeven.

Aanbevolen: