De Vernieuwingsfrequentie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Vernieuwingsfrequentie Wijzigen
De Vernieuwingsfrequentie Wijzigen

Video: De Vernieuwingsfrequentie Wijzigen

Video: De Vernieuwingsfrequentie Wijzigen
Video: How to Change Monitor Refresh Rate (hz) in Windows 2024, Mei
Anonim

De verversingssnelheid van het scherm, de zogenaamde sweep, bepaalt het aantal scherm "flikkeringen" per seconde. Het comfort van werken op een computer is recht evenredig met de grootte van de monitorzwaai. Er zijn verschillende manieren om de vernieuwingsfrequentie te wijzigen.

De vernieuwingsfrequentie wijzigen
De vernieuwingsfrequentie wijzigen

instructies:

Stap 1

Minimaliseer alle actieve vensters zodat alleen het Windows-bureaublad wordt weergegeven. Verplaats de muiscursor naar een lege plek op het bureaublad en klik eenmaal met de rechtermuisknop om het contextmenu te openen. Selecteer daarin de regel "Eigenschappen". Het dialoogvenster Bureaubladvoorkeuren wordt geopend. Ga naar het tabblad parameters en klik daarin op de knop "Geavanceerd". Ga in het geopende controlevenster van de monitorverbindingsmodule naar het tabblad "Monitor". Selecteer de vernieuwingsfrequentie van het scherm uit de monitorparameters en selecteer de vereiste scanwaarde in de vervolgkeuzelijst.

Stap 2

Open op de manier zoals beschreven in de vorige stap het contextmenu van het bureaublad en klik op de regel "Grafische kenmerken". Deze opdracht opent het hulpprogramma dat bij de videokaart wordt geleverd en bestuurt deze. Ga naar het tabblad "Parameters" en selecteer op dezelfde manier als eerder beschreven de gewenste sweep-waarde in de vervolgkeuzelijst. Wacht tot de wijziging van de vernieuwingsfrequentie van het scherm is toegepast en vergelijk het visuele effect met de vorige waarde voor de vernieuwingsfrequentie. Sla uw wijzigingen op.

Stap 3

Ga naar het startmenu en start het Windows Configuratiescherm. Zoek de snelkoppeling met de naam "Scherm" en dubbelklik erop. Het venster met scherminstellingen wordt geopend, net als na het klikken op de knop "Eigenschappen" in het contextmenu van het bureaublad. U kunt de vernieuwingsfrequentie van het scherm wijzigen met behulp van de methode die in de eerste stap is beschreven.

Aanbevolen: