Hoe Een Schijf In Nog 2 Delen Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf In Nog 2 Delen Te Splitsen
Hoe Een Schijf In Nog 2 Delen Te Splitsen

Video: Hoe Een Schijf In Nog 2 Delen Te Splitsen

Video: Hoe Een Schijf In Nog 2 Delen Te Splitsen
Video: Beste aanpak om een ​​cel diagonaal te splitsen in Excel (twee koppen in één cel) 2024, April
Anonim

Veel gebruikers zijn eraan gewend dat één harde schijf meerdere partities bevat. Soms wordt dit bijvoorbeeld gedaan voor het gemak, zodat elke gebruiker zijn eigen partitie op de schijf heeft. En in de meeste gevallen is dit een belangrijk kenmerk van de computerarchitectuur, omdat meestal een apart gedeelte is gereserveerd voor het besturingssysteem en de programma's. Ze doen dit zodat er bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem geen belangrijke documenten en gegevens verloren gaan. Gelukkig is het partitioneren van je harde schijf niet zo moeilijk.

Hoe een schijf in nog 2 delen te splitsen
Hoe een schijf in nog 2 delen te splitsen

Noodzakelijk

  • Toegang tot internet
  • Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Download en installeer PowerQuest Partition Magic. Selecteer bij het zoeken de exacte versie die overeenkomt met uw besturingssysteem. De opties kunnen zijn: Windows XP, Windows Vista/7 x86 of Windows Vista/7 x64.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer de harde schijf die u wilt partitioneren. Open het tabblad "Wizards" en ga naar het item "Quick Create Partitions". In het volgende venster wordt u gevraagd om zelf visueel ruimte toe te wijzen op toekomstige harde schijfpartities. Het hangt allemaal af van uw behoeften. Onthoud dat nieuwe partities worden gemaakt van vrije ruimte op bestaande partities. Als u grote partities moet maken, maak dan vooraf uw computer schoon van onnodige bestanden.

Stap 3

Klik na het configureren van toekomstige partities op "Toepassen" en wacht tot de computer opnieuw is opgestart. Afhankelijk van het vermogen van uw pc en de beschikbaarheid van vrije ruimte, duurt het maken van nieuwe partities 20 minuten tot enkele uren.

Aanbevolen: