Een Nieuwe Schijf Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Schijf Toevoegen
Een Nieuwe Schijf Toevoegen

Video: Een Nieuwe Schijf Toevoegen

Video: Een Nieuwe Schijf Toevoegen
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, April
Anonim

Er zijn veel manieren om nieuwe harde schijven en partities toe te voegen. De keuze van de algoritmeoptie hangt af van uw mogelijkheden en de gewenste eindresultaten.

Een nieuwe schijf toevoegen
Een nieuwe schijf toevoegen

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - Windows Seven- of Vista-schijf.

instructies:

Stap 1

Als u alleen een harde schijfpartitie hoeft toe te voegen zonder het besturingssysteem te installeren of opnieuw te installeren, gebruik dan het programma Paragon Partition Manager. Download de versie van dit hulpprogramma die bij uw besturingssysteem past.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer Power User-modus. Open het tabblad "Wizards" op de hoofdwerkbalk. Selecteer "Sectie maken". Klik op de knop Volgende in het nieuwe venster.

Stap 3

Geef een bestaande harde schijfpartitie of niet-toegewezen gebied op van waaruit de nieuwe schijf wordt gemaakt. Klik volgende . Stel de bestandssysteemindeling in voor de toekomstige lokale schijf. Geef de maat aan.

Stap 4

Activeer de functie "Maken als logisch station". Klik volgende". Geef het volumelabel en de letter op die aan het nieuwe station zijn toegewezen. Klik volgende". Klik nu op de knop "Voltooien" om de gewijzigde instellingen te accepteren.

Stap 5

Om het proces van het maken van een nieuwe schijf te starten, klikt u op de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen". Wacht tot het proces voor het maken van een nieuwe schijf is voltooid.

Stap 6

Als u geen extra programma's kunt installeren, voeg dan een nieuwe schijf toe tijdens de installatie van het besturingssysteem Windows Seven of Vista. Plaats de opstartbare schijf in het station en zet de computer aan. Begin met het installeren van een nieuw besturingssysteem.

Stap 7

Wanneer het display een menu toont met een lijst van aangesloten stations en hun partities, klikt u op de knop "Drive Setup". Als u een nieuwe schijf uit een niet-toegewezen gebied moet toevoegen, selecteert u deze en klikt u op de knop "Toevoegen". Stel de grootte en het type van het bestandssysteem van de toekomstige schijf in.

Stap 8

Als u een bestaande schijf in twee delen wilt splitsen, selecteert u deze en klikt u op de knop "Verwijderen". Volg nu de procedure voor het maken van een nieuwe partitie twee keer. Stop het systeeminstallatieproces door uw computer uit te schakelen.

Aanbevolen: