Hoe Dwg Naar Pdf Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Dwg Naar Pdf Te Converteren
Hoe Dwg Naar Pdf Te Converteren

Video: Hoe Dwg Naar Pdf Te Converteren

Video: Hoe Dwg Naar Pdf Te Converteren
Video: How to convert AutoCAD DWG to a PDF file - Tutorial 2024, Mei
Anonim

Het populaire hulpprogramma voor het ontwerpen en ontwikkelen van AutoCAD-tekeningen slaat alle informatie op in dwg-formaat, wat het vaak moeilijk maakt om bestanden uit te wisselen en naar klanten te sturen voor bewerking op computers waarop dit programma niet is geïnstalleerd. Om het bestand buiten AutoCAD te gebruiken, kunt u formaatconversieprogramma's gebruiken.

Hoe dwg naar pdf te converteren
Hoe dwg naar pdf te converteren

instructies:

Stap 1

Pdf is tegenwoordig een van de meest voorkomende formaten. Het kan eenvoudig worden bewerkt en afgedrukt en vervolgens worden geconverteerd naar tekstformaat. Gebruik het programma doPDF om een document van dwg naar pdf te converteren. Onder de analogen van deze applicatie zijn Universal Document Converter, DWG en DXF naar PDF converter, AutoDWG DWG naar JPG. Deze hulpprogramma's hebben vergelijkbare functionaliteit en kunnen de vereiste bestanden op dezelfde manier converteren.

Stap 2

Selecteer de applicatie die je leuk vindt en download deze via internet van de officiële website van de ontwikkelaar of een andere bron. Installeer het resulterende programma door de instructies op het scherm te volgen. Sluit na het voltooien van de procedure het installatievenster.

Stap 3

Start AutoCAD en open het bestand dat u erin wilt converteren. Wacht tot het document is geladen en ga dan naar het gedeelte "Afdrukken" - "Model". Let in het volgende venster op het gedeelte "Printer / Plotter". Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Naam" de naam van het programma dat u zojuist hebt geïnstalleerd.

Stap 4

Ga naar het gedeelte "Formaat" en selecteer de grootte van het gewenste document en de bijbehorende parameters. Selecteer Rand in het gedeelte Wat af te drukken, klik vervolgens op de juiste knop en stel de gewenste opties in. Vink in het gedeelte "Afdrukschaal" het vakje naast "Aanpassen" aan. In het menu "Verschuiving van start" moet u "Midden" selecteren voor een betere opmaak.

Stap 5

Druk linksonder in het venster op de knop "Bekijken". Zorg ervoor dat de instellingen die u hebt gemaakt het gewenste bestand correct weergeven. Als de resulterende afbeelding correct is, sluit u het voorbeeldvenster en klikt u op "OK". Geef in het item "Zoeken naar een tekeningbestand" de locatie op waar u uw resulterende pdf-bestand wilt opslaan. Geef het document een willekeurige naam en klik op Opslaan.

Stap 6

Wacht tot het einde van de conversieprocedure. Ga daarna naar de eerder opgegeven map en open het resulterende pdf-bestand om de kwaliteit van het document te controleren.

Aanbevolen: