Hoe Een Link Uit Het Register Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Link Uit Het Register Te Verwijderen
Hoe Een Link Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Een Link Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Een Link Uit Het Register Te Verwijderen
Video: Hoe verwijder je SurfHistoriek van Safari op je iPhone? 2024, Mei
Anonim

Het register is de basis van het besturingssysteem, een steeds groter wordende database met instellingen waarmee Windows het besturingssysteem kan zijn. Zonder het register is het besturingssysteem niet in staat zelfs de eenvoudigste functies uit te voeren en blijft het een verzameling nutteloze programma's.

Hoe een link uit het register te verwijderen
Hoe een link uit het register te verwijderen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu te openen.

Stap 2

Voer Regedit.exe in de zoekbalk in om het hulpprogramma Register-editor op te roepen.

Stap 3

Selecteer de registerwaarde HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall in het schuifmenu aan de rechterkant van het venster Register-editor.

Stap 4

Zoek de sectie die moet worden verwijderd.

Houd er rekening mee dat de tool Programma's toevoegen/verwijderen moet worden gebruikt om toepassingen die op uw computer zijn geïnstalleerd, te verwijderen of te wijzigen. Dit hulpprogramma bevindt zich in het configuratiescherm van het hoofdmenu. Het is echter vrij gebruikelijk om berichten te zien verschijnen over de afwezigheid van bepaalde bestanden die nodig zijn om het verwijderen van de applicatie te voltooien na het verwijderen van het programma. Het verwijderen van overgebleven ongeldige links zal de fysieke directorystructuur op de schijf opschonen en ervoor zorgen dat het systeem correct werkt.

Stap 5

Bepaal de registerwaarde die overeenkomt met het te verwijderen programma. Als het onmogelijk is om de naam van de sectie te bepalen, selecteert u de waardeparameter die overeenkomt met DisplayName door naar beneden te scrollen in het servicemenu van het hulpprogramma "Register-editor". Deze waardeparameter geeft de zichtbare tekenreeks van de tool Programma's toevoegen/verwijderen weer.

Stap 6

Gebruik het servicemenu "Register" om de vereiste registersleutel te exporteren en een reservekopie te maken. Selecteer.reg als extensie van de opgeslagen partitie voor mogelijke toekomstige import. Besteed aandacht aan het beveiligen van de locatie waar de registersleutel wordt opgeslagen.

Stap 7

Verwijder de geselecteerde registersleutel en alle waarde-instellingen. Zorg ervoor dat u de geselecteerde registersleutel verwijdert en niet het volledige blok "Verwijderen".

Stap 8

Sluit het hulpprogramma Register-editor af.

Stap 9

Zorg ervoor dat er geen ongeldige applicatielink verschijnt in de tool Programma's toevoegen/verwijderen.

Aanbevolen: