Hoe De Geheugentemperatuur Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugentemperatuur Te Achterhalen?
Hoe De Geheugentemperatuur Te Achterhalen?

Video: Hoe De Geheugentemperatuur Te Achterhalen?

Video: Hoe De Geheugentemperatuur Te Achterhalen?
Video: Dizziness and Vertigo, Part I - Research on Aging 2024, Mei
Anonim

Om schade aan bepaalde apparaten in uw computer te voorkomen, moet u soms hun temperatuur controleren. Meestal worden hiervoor speciale programma's gebruikt die de meetwaarden van de sensoren uitlezen.

Hoe de geheugentemperatuur te achterhalen?
Hoe de geheugentemperatuur te achterhalen?

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Meestal zijn temperatuursensoren geïnstalleerd op de volgende apparaten: videokaart, centrale processor en harde schijven. De eerste twee apparaten hebben meestal een eigen koelsysteem. Koelers worden zelden op een harde schijf aangesloten. Installeer het Speccy-programma. Start uw computer opnieuw op en start deze.

Stap 2

Open het menu Harde schijven en zoek de waarde van de temperatuursensor. Als de temperatuur van dit apparaat niet boven de 50 graden Celsius komt, is er geen reden tot bezorgdheid. Mocht de temperatuur onder bepaalde omstandigheden boven dit cijfer komen, voorzie dan de harde schijf van extra koeling.

Stap 3

Probeer eerst eenvoudig de wanden van de systeemeenheid te verwijderen. Vaak is dit voldoende. Als uw harde schijf nog steeds erg heet is, installeer dan een extra koeler in de systeemeenheid. Het is beter om de nieuwe ventilator zo te monteren dat deze om de harde schijf heen blaast.

Stap 4

Kies een locatie waar u de extra ventilator wilt bevestigen. Zoek de stroomaansluitingen van de koeler op het moederbord. Zorg ervoor dat u het aantal kernen in deze connector controleert. Koop een ventilator die u in de systeemeenheid kunt installeren. Let natuurlijk op de stroomaansluitingsmogelijkheden voor dit apparaat.

Stap 5

Bevestig de nieuwe koeler aan de behuizing van de systeemeenheid. Meestal worden hiervoor speciale schroeven gebruikt, maar in sommige situaties kun je lijm gebruiken. Sluit de voeding aan op het nieuwe apparaat. Uiteraard moeten alle bewerkingen worden uitgevoerd met de computer uitgeschakeld.

Stap 6

Zet de pc aan en controleer of de ventilatorbladen constant draaien. Voer het hulpprogramma Speccy uit en kijk naar de temperatuur van de harde schijf. Als het nog steeds boven de norm is, zal deze apparatuur snel falen.

Aanbevolen: