Hoe Zang Te Verwerken

Inhoudsopgave:

Hoe Zang Te Verwerken
Hoe Zang Te Verwerken

Video: Hoe Zang Te Verwerken

Video: Hoe Zang Te Verwerken
Video: Online Zangles: Waarom trilt mijn stem zo? 2024, Mei
Anonim

Vocale verwerking is bijna de laatste fase van het werk aan de baan. Op dit moment worden bijgeluiden en boventonen uit het feest gehaald, het volume geëgaliseerd en effecten toegevoegd. Professionele geluidstechnici bemoeien zich niet met de volgorde van acties bij de verwerking van stem.

Hoe zang te verwerken
Hoe zang te verwerken

instructies:

Stap 1

Het verwijderen van ruis en onnodige boventonen is de eerste fase van de verwerking. Professionals zijn het er al lang over eens dat het gemakkelijker is om een stem netjes op te nemen dan om deze later op te schonen, maar dit gebeurt zeer zelden. Sla daarom speciale programma's in - ruisonderdrukkers. Om met een "denoiser" te werken, selecteert u een sectie met stilte op een nummer met een stem. Omdat er geen stilte is, maar er is een achtergrond, ruis, zul je het gebruiken om het programma te leren wat er uit de rest van de stemsecties moet worden verwijderd. Klik op de knop "Leren". Na een paar seconden voltooit u het scannen van de ruis door nogmaals op de knop te drukken.

Verwijder de selectie en gebruik de schuifregelaars "Reductie" en "Drempel" om de boventonen te verwijderen.

Stap 2

Egaliseer uw stem met uw geluidseditor. Deze vind je vast terug in een van de menu's. Er zijn algemene principes die ervoor zorgen dat zang goed klinkt.

Het bereik moet tussen 60 en 1000 Hertz liggen. Snijd alle frequenties boven en onder.

Let op de frequenties van 2 kilohertz. Pas ze aan om alle kleuren van het timbre naar voren te brengen.

Stap 3

Compressie, of loudness-nivellering, is nodig om de zang te laten opvallen tegen de achtergrond van de instrumentale begeleiding. De gevoeligheid moet 20 dB zijn, de aanval is zacht (0-0,1 ms), de demping is 80-100 ms. Graad 4: 1.

Stap 4

Bewerk de klankfouten van de zanger, met andere woorden, nep. Gebruik verschillende "presets" van gelijkrichterprogramma's om de toonhoogte van de noten naar eigen inzicht en behoefte te wijzigen. Merk op dat de stem onnatuurlijk zal klinken.

Stap 5

Voeg effecten toe van plug-ins: echo, reverb, etc.

Aanbevolen: