Hoe Een Onbewerkt Bestand Te Verwerken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Onbewerkt Bestand Te Verwerken
Hoe Een Onbewerkt Bestand Te Verwerken

Video: Hoe Een Onbewerkt Bestand Te Verwerken

Video: Hoe Een Onbewerkt Bestand Te Verwerken
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Moderne digitale camera's kunnen foto's in verschillende formaten opslaan, waaronder raw. Deze bestanden vertegenwoordigen de maximale hoeveelheid initiële informatie die de sensor ontvangt tijdens het fotograferen.

Hoe een onbewerkt bestand te verwerken
Hoe een onbewerkt bestand te verwerken

instructies:

Stap 1

Selecteer en installeer een programma om dit type bestand te verwerken. Het is vermeldenswaard dat fabrikanten de camera meestal bundelen met hun eigen raw-converter. Deze programma's zijn gratis, hebben een goede functionaliteit, maar laten je niet toe om het best mogelijke resultaat te bereiken. Er zijn drie titanen op de softwaremarkt op dit gebied: Adobe Lightroom, Apple Aperture en Phase One Capture One. Onder hen zijn er subjectieve voor- en nadelen, maar het eerste programma is het meest populair en handig. Lightroom is opgevat als een imitatie van een donkere kamer voor het ontwikkelen van negatieven. Het stelt u in staat om heel gemakkelijk informatie te catalogiseren, grote reeksen foto's tegelijkertijd te verwerken en is zeer gebruiksvriendelijk.

Stap 2

Kopieer de vereiste onbewerkte bestanden naar uw computer. Niet verwerken vanaf flashstations. Dit zal het verwerkingsproces aanzienlijk versnellen. Schakel programma's uit die de harde schijf actief gebruiken terwijl u met de onbewerkte editor werkt. Zorg dat er vrije ruimte is. Bij het werken met een onbewerkt bestand gebruikt het programma de vrije ruimte op de harde schijf, die meerdere malen groter is dan de grootte ervan.

Stap 3

Importeer de bestanden. In dit geval kunt u vooraf een aantal parameters selecteren die op alle foto's worden toegepast. Als alle geïmporteerde foto's bijvoorbeeld portretten zijn, kunt u Portret, Verscherpen of een andere instelling selecteren.

Stap 4

Kadreer de afbeelding en laat het belangrijkste en meest interessante deel van de lijst over. Probeer geen onnodige dingen in de compositie op te nemen. Bereik een laconieke combinatie van elementen.

Stap 5

Het belangrijkste in een afbeelding is de belichting. Stel contrast en helderheid in op hun standaardwaarden als de software ze heeft verhoogd en controleer de histogramgrafiek. Door de belichtingsparameter te verlagen of te vergroten, bereikt u een dergelijke positie zodat de grafiek niet verder gaat dan de randen.

Stap 6

Begin met het corrigeren van de resulterende afbeelding. Experimenteer met contrast, lichte vulling, rondingen. Als de foto in kleur is, gebruik dan de witbalanscorrectie om de lichttemperatuur aan te passen waarbij de foto natuurlijke kleuren krijgt. U kunt maskers toepassen om bepaalde delen van de foto donkerder of lichter te maken. Experimenteer met deze instellingen om de beste combinatie te vinden.

Stap 7

Algemene filters zijn de laatste stap in beeldverwerking. Verhoog, indien nodig, de algehele scherpte van het frame, verminder ruis. Indien gewenst kunt u gebruik maken van vignettering, toning of korreloverlay.

Stap 8

Exporteer uw foto naar een jpeg-bestand met de kwaliteitsparameter ingesteld op de maximale waarde. Indien nodig kunt u verdere verwerking in een grafische editor gebruiken. Dit heeft echter alleen zin als het beeld sterk wordt gewijzigd: plastic bewerking, collages, texturen klonen, het oppervlak van de huid, het haar, kledingplooien en andere complexe manipulaties.

Aanbevolen: