Wat Te Doen Als De Computer "vertraagt"

Wat Te Doen Als De Computer "vertraagt"
Wat Te Doen Als De Computer "vertraagt"

Video: Wat Te Doen Als De Computer "vertraagt"

Video: Wat Te Doen Als De Computer
Video: De warme oceaanstroom vertraagt: einde opwarming klimaat? 2024, Mei
Anonim

Wat te doen als de computer, die tot nu toe redelijk goed heeft gewerkt, plotseling langzamer begint te reageren op alle acties van de eigenaar, dat wil zeggen dat hij gewoon "vertraagt"? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

Wat als de computer?
Wat als de computer?

Het werk van programma's kan worden vertraagd door virussen. Daarom is het beter om eerst te controleren of uw antivirusprogramma werkt, de regelmaat van updates. U kunt alles gratis controleren met een speciaal hulpprogramma van "Doctor Web", genaamd "DrWebCureit", of iets dergelijks.

Te veel programma's die tegelijkertijd worden uitgevoerd, kunnen ook de werking van de computer beïnvloeden. Vaak wordt het programma tijdens de installatie automatisch toegevoegd aan het opstarten, zoals ICQ, uTorrent en andere. Om dit probleem op te lossen, gaat u naar het menu Start en klikt u op Uitvoeren. Er wordt een venster geopend waarin u de opdracht msconfig moet invoeren en vervolgens op OK moet klikken. Ga nu naar het tabblad "Opstarten". Schakel onnodige programma's uit en laat "ctfmon" en uw antivirusprogramma over. Klik vervolgens op "Toepassen", "OK", "Herstart". Nadat de computer deze taken heeft voltooid, moet u het vakje aanvinken zodat u niet wordt herinnerd aan de aangebrachte wijzigingen.

Als het RAM-geheugen niet voldoende is en het wisselbestand klein is, worden vooral veeleisende games langzamer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Op het tabblad "Geavanceerd" is er een item "Prestaties", waar u "Parameters" moet selecteren. We keren terug naar "Geavanceerd", druk onder het item "Virtueel geheugen" op de knop "Wijzigen". U moet het station selecteren om het wisselbestand te maken en de grootte ervoor opgeven. U moet 1500-2000 instellen, om op te slaan drukt u op "OK".

Bij het installeren en verwijderen van programma's verschijnen er veel onnodige fouten en onjuiste extensies in het register. Het verwijderen van programma's betekent niet dat ze niet meer op de computer staan - het kan alleen niet worden gevonden. De processor wordt onnodig belast tijdens het uitvoeren van taken. U kunt de rommel opruimen met het programma CCleaner.

Aanbevolen: