Hoe U Erachter Komt Wat Uw Computer Vertraagt

Inhoudsopgave:

Hoe U Erachter Komt Wat Uw Computer Vertraagt
Hoe U Erachter Komt Wat Uw Computer Vertraagt

Video: Hoe U Erachter Komt Wat Uw Computer Vertraagt

Video: Hoe U Erachter Komt Wat Uw Computer Vertraagt
Video: 5 dingen die UW computer vertragen | Hoe u uw computer sneller kunt maken en Windows 10 sneller... 2024, Mei
Anonim

Het gebeurt zo dat de prestaties van de hardware soms lager zijn dan de taken die eraan zijn toegewezen, daarom verschijnt het effect van de aanwezigheid van remming van de systeemwerking. Het vertragen van de computer is een te grote belasting van softwareproducten op het RAM-geheugen en de processor. Om hun druk te verminderen, is het dus noodzakelijk om de verhouding van het "aantal programma's en het aantal systeembronnen" aan te passen.

Hoe u erachter komt wat uw computer vertraagt
Hoe u erachter komt wat uw computer vertraagt

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

In eerste instantie is het vermeldenswaard dat de eenvoudigste uitweg uit deze situatie is om een nieuwe auto te kopen, maar soms is het kopen van een computer niet inbegrepen in een van de items van het gezinsbudget.

Stap 2

Onder de voor de hand liggende redenen voor de vertraging van het systeem zijn er verschillende die vaak worden aangetroffen op Windows-platforms: gebrek aan RAM, fouten in het systeem, vaak veroorzaakt door de activiteit van virusproducten, en een kleine hoeveelheid vrije schijfruimte voor de systeem.

Stap 3

U kunt alleen RAM vrijmaken als u processen beëindigt die u niet gebruikt. Dit kan met behulp van de "Taakbeheer", maar houd er rekening mee dat niet elk proces kan worden voltooid, maar alleen het proces dat u hebt gestart. Druk op de toetscombinatie Ctrl + alt="Afbeelding" + Delete of Ctrl + Shift + Esc.

Stap 4

Ga naar het tabblad Prestaties en bekijk de optie CPU-gebruik. Als de waarde 100% is, wordt aanbevolen om naar het tabblad "Processen" te gaan, de gewenste regel te selecteren en op de Delete-toets te drukken om het proces te voltooien.

Stap 5

Keer terug naar het tabblad Prestaties en raadpleeg het blok Fysiek geheugen. Als de waarde Beschikbaar 10 keer of meer kleiner is dan de waarde Totaal, geeft dit aan dat er onvoldoende geheugen is. Daarom zal daarnaast de harde schijf worden gebruikt als het zogenaamde virtuele geheugen. Maar de snelheid van de harde schijf is in de regel 20-25 keer minder dan de snelheid van het RAM-geheugen, dus het gevoel zal minimaal zijn.

Stap 6

Het vermijden van de verhoogde belasting van de harde schijf voor besturingssystemen Windows XP en ouder is alleen mogelijk door de geheugenbalk of harde schijf te vervangen door een apparaat met een hoger cachegeheugenniveau. Beginnend met de systemen uit de Windows Vista-serie, is ReadyBoost-technologie verschenen, waarmee u de hoeveelheid RAM kunt vergroten door snelle USB-drives te gebruiken.

Aanbevolen: