Toegang Krijgen Tot Een Computer Op Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Toegang Krijgen Tot Een Computer Op Een Lokaal Netwerk
Toegang Krijgen Tot Een Computer Op Een Lokaal Netwerk

Video: Toegang Krijgen Tot Een Computer Op Een Lokaal Netwerk

Video: Toegang Krijgen Tot Een Computer Op Een Lokaal Netwerk
Video: Practical Network Troubleshooting: Windows 10 2024, April
Anonim

In veel gevallen worden lokale netwerken gecreëerd voor de snelle uitwisseling van informatie tussen de apparaten waaruit hun samenstelling bestaat. Moderne besturingssystemen en aanvullende programma's beschermen de pc grondig tegen externe bedreigingen.

Toegang krijgen tot een computer op een lokaal netwerk
Toegang krijgen tot een computer op een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Schakel de computer in waartoe u toegang wilt. Nadat het besturingssysteem is geladen, schakelt u de firewall uit als u dit hulpprogramma gebruikt. Sommige moderne antivirusprogramma's hebben een ingebouwde functie om verbindingen te beperken. Schakel de interne antivirus-firewall uit.

Stap 2

Zoek en schakel Windows Firewall uit. Open het menu "Administratieve hulpmiddelen" en selecteer "Services". Zoek het hulpprogramma Windows Firewall tussen de andere actieve processen. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Uitschakelen". Als u deze status van de firewall wilt behouden, gaat u naar de eigenschappen van deze service.

Stap 3

Zoek het veld Opstarttype en selecteer Uitgeschakeld. Nu wordt deze service alleen gestart nadat de instellingen zijn gewijzigd. Open het Netwerkcentrum. Ga naar het menu Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen.

Stap 4

Geef het profiel aan dat momenteel actief is. Vink het vakje aan naast Netwerkdetectie inschakelen. Dit is een voorwaarde voor de beschikbaarheid van de computer. Selecteer de parameters voor de werking van deze pc op het netwerk. Activeer of deactiveer de mogelijkheid van andere gebruikers om de printer te gebruiken die op deze computer is aangesloten.

Stap 5

Selecteer de optie om met openbare mappen te werken. Om uw computer te beschermen tegen externe bedreigingen, wordt aanbevolen om de functie "Delen met wachtwoordbeveiliging" in te schakelen. Als u het activeert, voorkomt u ongewenste verbindingen met uw pc. Als u uw eigen gastaccount wilt maken, waarmee mensen verbinding kunnen maken met uw pc, selecteert u 'Gebruikersaccounts en wachtwoorden gebruiken'.

Stap 6

Sla de beveiligingsinstellingen van uw computer op. Controleer regelmatig actieve sessies om ongewenste pogingen om er verbinding mee te maken te voorkomen.

Aanbevolen: