Hoe Een Virus Van Uw Computer Te Verwijderen From

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Van Uw Computer Te Verwijderen From
Hoe Een Virus Van Uw Computer Te Verwijderen From

Video: Hoe Een Virus Van Uw Computer Te Verwijderen From

Video: Hoe Een Virus Van Uw Computer Te Verwijderen From
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, Mei
Anonim

Virussen kunnen onherstelbare schade toebrengen aan uw pc. Daarom, om het te beschermen, moet je zeker een antivirusprogramma installeren. Dat zijn er tegenwoordig nogal wat. U kunt degene kiezen die aan al uw eisen voldoet. Maar wat als de computer al is geïnfecteerd?

Hoe een virus van uw computer te verwijderen from
Hoe een virus van uw computer te verwijderen from

Noodzakelijk

antivirus software

instructies:

Stap 1

Om te bepalen of er een virus op uw computer aanwezig is, voert u een antivirusprogramma uit. Zoals de praktijk laat zien, is het het beste om gelicentieerde software te gebruiken, omdat deze betrouwbaarder is en altijd de databases met viruskenmerken bijwerkt. Wanneer het programma is geladen, schakelt u het scannen van uw computer op virussen in. Er zijn verschillende manieren om te controleren. De eerste controle is snel. Wanneer het wordt gestart, scant het antivirusprogramma alleen die bestanden die deel uitmaken van de risicogroep, dat wil zeggen de programma's die het meest waarschijnlijk geïnfecteerd zijn.

Stap 2

Het tweede type verificatie is gedeeltelijk of selectief. Met deze controle kunt u zelf instellen welke bestanden u wilt controleren. En de laatste controle is voltooid. Deze controle analyseert alle programma's en bestanden op uw computer.

Stap 3

Volledige scan inschakelen. Antivirussoftware geeft in realtime aan welke mappen of bestanden geïnfecteerd zijn. Nu moet u uw computer opschonen. In de regel doet het programma na het detecteren van een virus zelf een verzoek om het geïnfecteerde bestand te desinfecteren of te verwijderen. Klik eerst op "Desinfecteren". Als het niet mogelijk was om op deze manier van het virus af te komen, klik dan op "Verwijderen". In dit geval wordt het geïnfecteerde bestand van de computer verwijderd. Het is beter om er één map mee te verliezen dan de pc zelf in gevaar te brengen.

Stap 4

Controleer uw computer na het schoonmaken regelmatig op virussen. Houd uw antivirussoftware up-to-date. Dan is uw computer betrouwbaar beschermd tegen malware. Probeer niet naar dubieuze pagina's op internet te gaan, want sommige virussen kunnen nog steeds het systeem binnendringen.

Aanbevolen: