Een Bestand Genezen Van Een Virus

Inhoudsopgave:

Een Bestand Genezen Van Een Virus
Een Bestand Genezen Van Een Virus

Video: Een Bestand Genezen Van Een Virus

Video: Een Bestand Genezen Van Een Virus
Video: Virussen 2024, Mei
Anonim

Een virus kan via internet of een andere computer op een computer terechtkomen met verwisselbare media. Gebruik speciale software om het te vinden en te genezen.

Een bestand genezen van een virus
Een bestand genezen van een virus

instructies:

Stap 1

Als er geen antivirusprogramma op uw computer is geïnstalleerd, installeer het dan. Het is niet alleen nodig om het geïnfecteerde bestand te genezen, maar ook om te voorkomen dat virussen in de toekomst uw pc binnendringen.

Stap 2

Dubbelklik met de linkermuisknop op het antiviruspictogram in het systeemvak van de taakbalk om het configuratiescherm te openen. Selecteer de sectie "Controleren" in het menu en klik op de knop "Systeem controleren" ("Scannen", "Controle uitvoeren").

Stap 3

Geef het gebied op de computer op dat u op virussen wilt scannen en wacht tot de bewerking is voltooid. Het programma zal geïnfecteerde bestanden identificeren en in quarantaine plaatsen en u hiervan op de hoogte stellen.

Stap 4

Open de map "Quarantine" via het configuratiescherm en selecteer met de linkermuisknop het bestand met het virus. Zoek op de werkbalk of in de bovenste menubalk de knop "Bestand genezen" (opdracht) en klik erop. In die gevallen waarin het onmogelijk is om een met een virus geïnfecteerd bestand te herstellen, is er maar één beschikbare actie - "Verwijderen".

Stap 5

Als u niet meerdere mappen of stations hoeft te scannen, probeer dan de volgende optie: verplaats de cursor naar het verdachte bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item met de afbeelding van uw antivirusmerkpictogram en de opdracht "Bestand controleren"

Stap 6

Na het scannen biedt de antivirus u verschillende actiemogelijkheden: het bestand desinfecteren, verwijderen of in quarantaine plaatsen (dat wil zeggen, isoleren). Selecteer de actie die bij uw zaak past door op de betreffende knop te klikken.

Stap 7

Onthoud in ieder geval dat het beter is om te voorkomen dat met virus geïnfecteerde bestanden op uw computer terechtkomen dan om ze later te behandelen. Installeer naast het antivirusprogramma een firewall en scan van tijd tot tijd het systeem met behulp van "eenmalige" hulpprogramma's, bijvoorbeeld Dr. Web CureIt!®

Aanbevolen: