Hoe Een Laptop Te Genezen Van Een Virus

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Genezen Van Een Virus
Hoe Een Laptop Te Genezen Van Een Virus
Anonim

Het is onverstandig om bij een virusinfectie het besturingssysteem opnieuw op de laptop te installeren. Het is mogelijk dat de licentie voor de antivirus gewoon is verlopen, is gestopt met updaten en niet meer opgewassen is tegen nieuwe malware.

Hoe een laptop te genezen van een virus
Hoe een laptop te genezen van een virus

instructies:

Stap 1

Als een virus uw computer blokkeert en u verhindert om internet (en mogelijk alle programma's in het algemeen) te gebruiken en u een sms moet sturen, ga dan naar de volgende website: https://www.drweb.com/xperf/unlocker/ Enter het telefoonnummer waarnaar u een bericht moet sturen, en als reactie ontvangt u een code die in het invoerveld van het schadelijke programma moet worden getypt. De laptop wordt ontgrendeld zonder een bericht te verzenden, maar u moet er in de toekomst nog steeds het virus van verwijderen.

Stap 2

Zorg ervoor dat de licentie voor de oude antivirus echt is verlopen. Als blijkt dat het nog steeds geldig is, maar het is lange tijd niet bijgewerkt, verbind dan het apparaat met internet, werk het bij en voltooi een virusscan van alle schijven.

Stap 3

Als blijkt dat de licentie voor de antivirus echt is verlopen, start u het programma "Configuratiescherm" en selecteert u daarin "Programma's toevoegen of verwijderen". Zoek uw oude antivirusprogramma in de lijst en verwijder het.

Stap 4

Nadat u de machine hebt gedeblokkeerd en de oude antivirus hebt verwijderd, installeert u er een nieuwe op. Het zou gratis moeten zijn - dan hoef je je nooit zorgen te maken over het vernieuwen van de licentie ervoor, en het zal altijd worden bijgewerkt. Het AVG Free-pakket wordt aanbevolen voor thuisgebruikers, maar kan volgens de licentievoorwaarden niet worden gebruikt op een bedrijfscomputer. We zullen PC Tools Antivirus Free moeten gebruiken. U kunt ze downloaden van de volgende sites:

Stap 5

De meest radicale manier om uw laptop verder te beschermen tegen virussen, is door het Linux-besturingssysteem erop te installeren. Hoewel er voor haar malware bestaat, zijn er een aantal ordes van grootte minder van. Als u gedwongen bent programma's te gebruiken die niet onder Linux werken, installeer dan twee besturingssystemen tegelijk - Windows en Linux. Gebruik de eerste alleen wanneer u taken moet uitvoeren waarvoor Linux niet geschikt is, en voer de tweede in alle andere gevallen uit, vooral wanneer u internet moet gebruiken.

Aanbevolen: