Hoe Een Geïnfecteerde Computer Te Genezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Geïnfecteerde Computer Te Genezen?
Hoe Een Geïnfecteerde Computer Te Genezen?

Video: Hoe Een Geïnfecteerde Computer Te Genezen?

Video: Hoe Een Geïnfecteerde Computer Te Genezen?
Video: How to remove a computer virus / malware 2024, Mei
Anonim

Virussen en kwaadaardige software verpesten het leven van gebruikers behoorlijk: ze laten ze niet volledig op de computer werken, ze beschadigen systeembestanden. Er is geen universele remedie om een geïnfecteerde computer te genezen, omdat de oorzaken en mate van schade kunnen verschillen. Toch kunt u proberen het probleem op te lossen.

Hoe een geïnfecteerde computer te genezen?
Hoe een geïnfecteerde computer te genezen?

instructies:

Stap 1

Verwijder allereerst de virussen die uw computer zijn binnengedrongen. Als het antivirusprogramma de taak niet aankon en geen geïnfecteerde bestanden detecteerde, gebruik dan speciale software. Het is het beste om problemen in een veilige modus op te lossen. Om uw computer erop over te zetten, klikt u op de knop "Start" en selecteert u de opdracht "Shutdown". Klik in het nieuwe venster op de knop "Opnieuw opstarten".

Stap 2

Wanneer het nieuwe laden van het besturingssysteem begint, drukt u op de F8-toets en, door het menu te gaan met behulp van de pijltjestoetsen, selecteert u het item "Boot in veilige modus". Druk op de Enter-toets. Onthoud dat wanneer u de pijlen gebruikt, Num Lock uitgeschakeld moet zijn.

Stap 3

Voer uw antivirusscanner uit. Het genezende hulpprogramma Dr. Web CureIt heeft zichzelf goed bewezen! Met zijn hulp kunt u uw pc scannen, schadelijke software vinden en geïnfecteerde bestanden genezen of verwijderen. Dit hulpprogramma fungeert als een eenmalig hulpmiddel. Trouwens, wanneer het opstart, wordt de computer automatisch in de veilige modus gezet, dus als u het gebruikt, hoeft u de pc mogelijk niet opnieuw op te starten.

Stap 4

Als virussen sites met antivirussoftware blokkeren, downloadt u het hulpprogramma van een externe bron, vraagt u uw vrienden om de nieuwste versie te downloaden en u per e-mail te sturen, of schrijft u het op een andere computer op een verwisselbaar opslagmedium. Nadat de geïnfecteerde bestanden zijn gevonden en geneutraliseerd, maar het probleem niet is opgelost, kunnen er veel actiemogelijkheden zijn.

Stap 5

Sommige virussen creëren bijvoorbeeld registervermeldingen en dan is het nodig om ernaar te zoeken en ze te verwijderen. Om de Register-editor te openen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u de opdracht "Uitvoeren" in het menu. Voer in de lege regel van het geopende venster regedit in zonder extra tekens en afdrukbare tekens en klik op OK of druk op Enter. Selecteer in de editor de gewenste tak en bewerk de bijbehorende sleutel.

Stap 6

Als het virus u vraagt een code naar een verkort nummer te sturen, kunt u proberen contact op te nemen met uw mobiele provider en dit te melden. In sommige gevallen krijgt u een code om het parasietprogramma te deactiveren. Maar soms is het gemakkelijker om geen tijd te verspillen aan het zoeken naar virussen die veel bestanden hebben gewijzigd, maar gewoon het besturingssysteem opnieuw te installeren met een volledig formaat van de harde schijf.

Aanbevolen: