Hoe Monitoring Voor Het Programma Samen Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Monitoring Voor Het Programma Samen Te Stellen
Hoe Monitoring Voor Het Programma Samen Te Stellen

Video: Hoe Monitoring Voor Het Programma Samen Te Stellen

Video: Hoe Monitoring Voor Het Programma Samen Te Stellen
Video: Monitoring apps in production 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem van elke versie staat bekend om zijn negatieve kenmerken: instabiliteit, fouten die uit het niets ontstaan, onjuiste installaties en conflicten. In de meeste gevallen is het natuurlijk de gebruiker zelf die de problemen veroorzaakt. Maar soms doen zich situaties voor waarin het erg handig is om op de hoogte te zijn van wat er op de computer gebeurt.

Hoe monitoring voor het programma samen te stellen
Hoe monitoring voor het programma samen te stellen

Noodzakelijk

basisprincipes van programmeren

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om lopende processen te controleren, is door de ingebouwde Taakbeheer van Windows te gebruiken. U kunt het oproepen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken of door op de toetsencombinatie Ctrl-Alt-Del te drukken. Elk programma dat op het systeem draait, brengt een proces voort, soms meer dan één. De Device Manager toont volledige informatie over het proces: de naam, de "eigenaar", het geheugengebruik en de processorkracht.

Stap 2

Meer aangepaste procesbewaking kan worden georganiseerd met behulp van een soortgelijk hulpprogramma genaamd Process Explorer. Het programma heeft een mooie interface en meer functies. Gebruik voor specifieke taken van het bewaken van programma's de zoekmachine om een programma te vinden dat aan uw eisen voldoet. SUMo- en Secunia PSI-applicaties monitoren geïnstalleerde software en rapporteren de release van de nieuwste softwareversies en systeemupdates.

Stap 3

Het MJ Registry Watcher-programma registreert alle wijzigingen in het systeem, Ashampoo UnInstaller controleert de correctheid van programma-installaties. Mogelijk vindt u NetWrix Change Reporter Suite, WinTools.net Classic, Magic Utilities en andere ook nuttig. U kunt vergelijkbare monitoringsoftware vinden op soft.ru of softodrom.ru.

Stap 4

U kunt met uw eigen handen een monitoringprogramma maken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de basis te begrijpen van hoe systeembronnen werken en hoe u ze kunt openen. De uitvoering van de taken hangt af van de mogelijkheden van de geselecteerde programmeertaal. U kunt in verschillende programmeertalen programmeren. Maak eerst een globaal plan van wat je in je programma zou willen zien en begin dan met het schrijven van de code.

Aanbevolen: