Hoe Een Computerprogramma Samen Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computerprogramma Samen Te Stellen
Hoe Een Computerprogramma Samen Te Stellen

Video: Hoe Een Computerprogramma Samen Te Stellen

Video: Hoe Een Computerprogramma Samen Te Stellen
Video: Een eigen oefenprogramma samenstellen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig vind je computerprogramma's voor bijna alle gelegenheden. Maar er zijn situaties waarin het gewenste programma niet kon worden gevonden, of uw verzoeken zo specifiek zijn dat een dergelijk programma gewoon niet bestaat. U kunt het programma bestellen bij een ervaren programmeur. Of je kunt proberen het zelf te schrijven.

Hoe een computerprogramma samen te stellen
Hoe een computerprogramma samen te stellen

Noodzakelijk

Programmeeromgeving: Borland C++ Builder, Borland Delphi of Microsoft Visual Studio

instructies:

Stap 1

Om een programma te schrijven, heb je een programmeeromgeving nodig - dat wil zeggen een programma waarin je de code voor je programma typt. Er zijn veel programmeeromgevingen voor verschillende talen, we raden aan om een van de drie te kiezen: Borland C++ Builder, Borland Delphi of Microsoft Visual Studio. De laatste kan als de meest "geavanceerde" worden beschouwd, maar het is moeilijker om de eerste twee onder de knie te krijgen.

Stap 2

Welke programmeeromgeving je ook kiest, de principes van het schrijven van programma's blijven ongeveer hetzelfde. Denk eerst goed na over het algoritme van het toekomstige programma - dat wil zeggen, wat, hoe en in welke volgorde het het zou moeten doen. Denk op basis hiervan na over de interface - welke vensters, knoppen en andere elementen erin moeten staan. En vergeet niet dat een goed geschreven "term of reference" met tweederde het succes van al het volgende werk bepaalt.

Stap 3

Laten we beginnen met programmeren. Stel, je hebt gekozen voor de Borland C++ Builder programmeeromgeving. Je opent het programma, voor je ligt een leeg "formulier". Dat wil zeggen, de voorbereiding van het toekomstige programma. Sleep de benodigde elementen ernaartoe vanuit het palet met componenten - knoppen, vensters, voeg de benodigde labels in, enz. Dit alles kan in vorm worden verplaatst, naar behoefte worden gepositioneerd, elementen worden vergroot of verkleind … In dit stadium definieert u het uiterlijk van uw toekomstige programma.

Stap 4

De programma-interface is klaar. We gaan rechtstreeks naar "codering" - dat wil zeggen, we beginnen de code te schrijven die de prestaties van het programma bepaalt. Als u dubbelklikt op een element van het formulier, wordt het bijbehorende gedeelte van de code geopend. U hebt bijvoorbeeld twee keer op een knop geklikt - een codegedeelte dat de werking van deze knop bepaalt, wordt geopend. Maar terwijl het leeg is, moet u er een regel code in invoeren die bepaalt wat en hoe er moet gebeuren wanneer de knop wordt ingedrukt. Dit betekent dat je je in dit stadium moet onderdompelen in de studie van programmeren, in ons geval - in de C ++ -taal.

Stap 5

Na het schrijven van het programma begint de fase van het debuggen. Dit betekent dat je niet alleen moet zoeken naar mogelijke fouten in de werking ervan, maar het programma ook op alle mogelijke manieren moet "martelen". Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het programma bestand is tegen gebruikersacties. Zorg ervoor dat u controleert hoe het eruit zal zien op schermen met verschillende resoluties en beeldverhoudingen. Let op de mogelijkheid om meerdere exemplaren van het programma uit te voeren - als dit onaanvaardbaar is, moet u de juiste regels code in het programma invoeren.

Stap 6

Programmeren is onmogelijk om in één dag of zelfs in een week te leren. Begin daarom je studie van deze kunst met de eenvoudigste voorbeelden - bijvoorbeeld met het maken van een teksteditor of mediaspeler. Door stap voor stap kant-en-klare oplossingen te herhalen, begrijpt u de basisprincipes van programmeren en kunt u uw eigen programma's maken.

Aanbevolen: