Hoe Een Programma Op Een Computer Samen Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Op Een Computer Samen Te Stellen
Hoe Een Programma Op Een Computer Samen Te Stellen

Video: Hoe Een Programma Op Een Computer Samen Te Stellen

Video: Hoe Een Programma Op Een Computer Samen Te Stellen
Video: Computer zelf bouwen of laten samenstellen? 2024, April
Anonim

Heel vaak hebben pc-gebruikers ideeën om de functies van de bestaande software te verbeteren of zelfs om een volledig nieuw softwareproduct te maken. Deze ideeën worden geholpen door te programmeren. Het is niet moeilijk om het te leren. Het is voldoende om een van de talen te bestuderen die tegenwoordig relevant zijn, bijvoorbeeld C ++.

Hoe een programma op een computer samen te stellen
Hoe een programma op een computer samen te stellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - compiler.

instructies:

Stap 1

Kies het doel van uw programma, welke functies het zal uitvoeren, voor welk publiek van gebruikers het is ontworpen. Bepaal op welk platform uw programma zal draaien - misschien is het een applicatie voor het Windows- of Linux-besturingssysteem, Android of programma's voor de iPhone, enz. Bepaal ook hoe uw programma zal verschillen van andere bestaande programma's.

Stap 2

Selecteer een compilerprogramma voor verder werk. Download het van de officiële website van de fabrikant en installeer het op uw computer. Het is het beste om meteen een compiler te selecteren die ook met programmavensters werkt.

Stap 3

Ontwerp het uiterlijk van het programma. Als dit de eerste keer is dat u dit doet, kunt u het beste de gewone Windows-interface gebruiken. Gebruik standaardtools om het te maken, zodat de voorgestelde ontwerpopties u helpen bij het navigeren door uw eigen ontwerp. Ze kunnen ook eigenschappen voor objecten instellen, wat uw taak aanzienlijk vereenvoudigt en veel tijd bespaart.

Stap 4

Schrijf een programma-algoritme. Als dit een serieus project is dat alleen werkt met bestanden met een speciale extensie, registreer deze bestanden dan met een speciaal ontworpen programma dat is gedownload van de website van de fabrikant.

Stap 5

Schrijf een helpbestand met basisinformatie over de software die u heeft ontwikkeld, het doel, de verschillen, de werkingsprincipes en een korte instructie.

Stap 6

Compileer het programma in de distributiekit (een archiefkopie van het programma met bepaalde extra functies). Voeg een informatief tekstbestand readme bij het programma.

Stap 7

Test het programma op fouten. U kunt het zelf doen of met de hulp van externe testers. Als uw programma een Engelse interface heeft, kunt u deze op de server zetten voor bètatesters.

Aanbevolen: