Een Systeemback-up Maken

Inhoudsopgave:

Een Systeemback-up Maken
Een Systeemback-up Maken

Video: Een Systeemback-up Maken

Video: Een Systeemback-up Maken
Video: back up maken 2024, Mei
Anonim

Niet elke gebruiker denkt erover na om een back-up van het systeem te maken om belangrijke gegevens op de harde schijf op te slaan, en onthoudt het probleem pas na een storing in het systeem. Om te voorkomen dat dit probleem optreedt, wordt een systeemback-up uitgevoerd.

Een systeemback-up maken
Een systeemback-up maken

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - verwisselbare harde schijf.

instructies:

Stap 1

Gebruik de back-up- en herstelapplet van Windows 7 om de systeeminformatie te kopiëren. Linksonder op het bureaublad bevindt zich de knop "Start": klik erop en typ het woord "archiveren" in het zoekveld en druk vervolgens op Enter. Het venster "Back-up maken en bestanden herstellen" wordt op het scherm geopend.

Stap 2

Selecteer het gedeelte "Back-up configureren". Het systeem vraagt u het medium te selecteren waarop u de back-ups wilt opslaan. Als de informatie wordt opgeslagen op een verwijderbaar opslagapparaat, sluit u dit aan op uw computer en klikt u op de knop Vernieuwen. Selecteer de back-upbestemming.

Stap 3

Als de back-upkopie op een netwerkshare moet worden opgeslagen, klikt u op de knop "Opslaan op het netwerk". Druk vervolgens op de knop Bladeren en selecteer een netwerkstation of netwerkmap. Voer indien nodig uw netwerkreferenties (gebruikersnaam en wachtwoord) in.

Stap 4

Het is mogelijk om Windows zelfstandig belangrijke systeem- en gebruikersgegevens te laten bepalen en een back-up van de gegevens te laten maken. Vink hiervoor het vakje "Geef Windows een keuze" aan en klik op "Volgende". Controleer of de parameters correct zijn, sla ze op en begin met het archiveren van gegevens. Windows zal zijn eigen image maken, die, indien nodig, zal worden gebruikt om het systeem te herstellen.

Stap 5

Als u besluit de mappen en bestanden voor archivering zelf op te geven, vink dan het selectievakje "Geef me een keuze" aan en klik op "Volgende". Vink vervolgens de vakjes aan naast de geselecteerde archiveringsitems. Controleer de parameters opnieuw, sla ze op en begin met archiveren.

Aanbevolen: