Hoe Zich Te Ontdoen Van Antivirus

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Antivirus
Hoe Zich Te Ontdoen Van Antivirus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Antivirus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Antivirus
Video: Hoe zich te ontdoen van een Avast Antivirus firewall? 2024, April
Anonim

Velen zijn het probleem van het verwijderen van antivirussoftware tegengekomen. De oude antivirus is verouderd, de licentiesleutel is verlopen of de gebruiker vindt gewoon een nieuw programma dat beter bij hem past. In dit geval rijst de vraag hoe u zich kunt ontdoen van de antivirus die op de computer is geïnstalleerd.

Hoe zich te ontdoen van antivirus
Hoe zich te ontdoen van antivirus

instructies:

Stap 1

Bij het gebruik van gelicentieerde antivirussoftware doen zich meestal geen problemen voor. In dit geval wordt meestal het hulpprogramma Uninstall bij de software geleverd, dat de antivirus moeiteloos van uw computer verwijdert. Als je het om de een of andere reden niet hebt, probeer dan standaard Windows-tools te gebruiken om van de antivirus af te komen.

Stap 2

Ga naar Configuratiescherm (Start - Configuratiescherm - Programma's toevoegen of verwijderen) en verwijder uw antivirusprogramma. Soms is dit voldoende, maar meestal is de antivirus veel dieper op uw harde schijf geregistreerd en wanneer u deze op deze manier verwijdert, blijft er veel "vuilnis" achter, wat vervolgens de normale werking van de computer kan verstoren.

Stap 3

Schakel alle services uit die door uw antivirusprogramma worden uitgevoerd. Schrijf in de opdrachtregel (Start - Uitvoeren) de opdracht Services.msc, schakel in het geopende venster services uit die een beetje lijken op de antivirus die u probeert te verwijderen. Ze verschijnen meestal bovenaan de lijst.

Stap 4

U moet ook het register wissen. Om dit te doen, in de opdrachtregel, schrijf regedit en in de geopende register-editor, met behulp van de "zoek"-functie, vinden en verwijderen we de resterende bestanden van het niet-geïnstalleerde programma (zorg ervoor dat u een reservekopie van het register maakt voordat u deze actie uitvoert).

Stap 5

Kom daarna bij mij terug Start, start Zoeken en voer in het veld dat wordt geopend de naam van de externe antivirus in. Als er nog bestanden over zijn, verwijder ze dan gewoon.

Stap 6

U kunt afzonderlijke hulpprogramma's voor het verwijderen van antivirusprogramma's gebruiken die door de meeste bekende fabrikanten van antivirussoftware voor hun programma's zijn gemaakt. Informatie over deze producten is meestal te vinden op de officiële websites van deze bedrijven, in de regel zijn deze hulpprogramma's helemaal gratis.

Aanbevolen: