Hoe Zich Te Ontdoen Van Het Win32-virus

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Het Win32-virus
Hoe Zich Te Ontdoen Van Het Win32-virus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Het Win32-virus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Het Win32-virus
Video: Pass the test! - Win32.SAW.exe 2024, Mei
Anonim

Win32 is een van die virussen die moeilijk te verwijderen zijn met reguliere antivirussoftware. Dit komt doordat het systeemcomponenten beïnvloedt die niet kunnen worden gewijzigd. Het Win32-virus begint zijn werk zodra het besturingssysteem opstart. U kunt dit virus handmatig verwijderen.

Hoe zich te ontdoen van het Win32-virus
Hoe zich te ontdoen van het Win32-virus

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van het besturingssysteem en start het configuratiescherm. Selecteer in het geopende venster het onderdeel Programma's toevoegen of verwijderen. Zoek in de lijst met geïnstalleerde programma's het item "Trojan. Win32", selecteer en verwijder dit programma. Het verwijderen gebeurt op de gebruikelijke manier, volg de instructies die op het scherm verschijnen. Start uw computer opnieuw op nadat het verwijderen van het programma is voltooid.

Stap 2

Sluit alle actieve programma's. Stop het "Trojan. Win32"-proces door "Taakbeheer" te starten (door op de toetsen Ctrl + Alt + Delete te drukken of door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken). Zoek en selecteer in de lijst met lopende processen het proces dat u wilt stoppen en klik vervolgens op de knop Proces beëindigen. Sluit Taakbeheer.

Stap 3

Zoek en verwijder de volgende bestanden met behulp van het zoeksysteem van het besturingssysteem of bestandsbeheer: windivx.dll, vipextqtr.dll, stream32a.dll, ecxwp.dll. Als alternatief kunt u deze bestanden eenvoudig hernoemen door ze de naam bad1.dll, bad2.dll, enz. Als u de bestanden niet kunt hernoemen, doet u dit door uw besturingssysteem opnieuw op te starten in de veilige modus.

Stap 4

Open de map "C: / Program Files", zoek en verwijder de map "VirusProtect 3.8" daarin. Als het verwijderen van de map mislukt, start u uw computer opnieuw op in de veilige modus en probeert u het opnieuw. U kunt ook speciale programma's zoals Unlocker gebruiken om niet-verwijderbare mappen en bestanden te verwijderen. Start je computer opnieuw op.

Stap 5

Om te voorkomen dat het Win32-virus uw computer in de toekomst infecteert, moet u een gelicentieerd antivirusprogramma installeren en de database regelmatig bijwerken. U beschermt uw computer dus niet alleen tegen dit virus, maar ook tegen meer kwaadaardige programma's, bijvoorbeeld het stelen van wachtwoorden, persoonlijke gegevens, enz.

Aanbevolen: