Animatie Maken In Paint

Inhoudsopgave:

Animatie Maken In Paint
Animatie Maken In Paint

Video: Animatie Maken In Paint

Video: Animatie Maken In Paint
Video: How to make animations in ms paint (pc) 2024, Mei
Anonim

Paint.net is een handige gratis grafische editor die het dure Adobe Photoshop gedeeltelijk kan vervangen. Zijn set tools is voldoende voor het verwerken van foto's en het maken van collages. In de editor zelf is er geen manier om animatie te maken, en daarom moet je bovendien het gratis hulpprogramma UnFREEz gebruiken.

https://pressemitteilung.ws/files/ManOnComputer
https://pressemitteilung.ws/files/ManOnComputer

Noodzakelijk

  • - grafische editor Paint.net;
  • - het UnFREEz-programma.

instructies:

Stap 1

Download het UnFREEz-programmaarchief van de site van de ontwikkelaar, pak het uit en installeer het op uw computer. Start Paint.net. De interface lijkt erg op die van zijn oudere broer - Photoshop, dus het zal niet moeilijk zijn om te navigeren als je deze beroemde editor eerder hebt gebruikt.

Stap 2

Om te begrijpen hoe u animaties maakt, kunt u het beste beginnen met iets eenvoudigs, zoals tekst. Klik op de werkbalk op het T-pictogram om het gereedschap Tekst te activeren.

Stap 3

Geef in het kleurenpalet de juiste tint op, op de eigenschappenbalk - type en grootte van het lettertype. Klik op het pictogram "Een nieuwe laag toevoegen" in het deelvenster Lagen en voer de tekst in. Gebruik de opdracht "Opslaan als …" in het menu "Bestand" om de afbeelding op te slaan in de gewenste map met de extensie.gif, bijvoorbeeld 1.gif. Dit wordt het eerste frame van de animatie.

Stap 4

Klik in het deelvenster Lagen op het pictogram Laag dupliceren. Er wordt een nieuwe laag gemaakt met dezelfde naam als de gekopieerde laag. Als u de naam van een laag wilt wijzigen, dubbelklikt u erop in het lagenpaneel en voert u een andere naam in.

Stap 5

Ga in het menu "Effecten" naar de groep "Vervorming" en selecteer de opdracht "Deuken". Stel eerst de vervormingsparameters in op kleine waarden. Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op OK om op te slaan. Om mislukte wijzigingen ongedaan te maken, gebruikt u de opdracht Ongedaan maken in het menu Bewerken of de toetsen Ctrl + Z.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Sla de nieuwe afbeelding op in dezelfde map onder de naam 2.

Stap 7

Maak nog een kopie van de laag en verhoog de waarden van de vervormingsparameters. Sla de afbeelding op als 3.gif. Herhaal de handeling meerdere keren. Hoe meer frames u maakt, hoe vloeiender de animatie zal zijn.

Stap 8

Open de map met je opgeslagen gifs. Start het programma UnFREEz en sleep de afbeeldingen één voor één naar het Frames-venster. Selecteer in het vak Framevertraging het tijdsinterval voor de framewijziging en klik op Geanimeerde.gif"

Aanbevolen: