Zelf Animatie Maken

Inhoudsopgave:

Zelf Animatie Maken
Zelf Animatie Maken

Video: Zelf Animatie Maken

Video: Zelf Animatie Maken
Video: Een intro of simpele animatie maken met Keynote | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Er is een grote selectie aan software die kan worden gebruikt om animaties van bijna elke complexiteit te maken. Een klassiek voorbeeld is Adobe Photoshop. Het programma biedt de gebruiker mogelijkheden die alleen worden beperkt door zijn eigen verbeeldingskracht.

Afbeelding via www.freeimages.com door ba1969
Afbeelding via www.freeimages.com door ba1969

instructies:

Stap 1

Om animatie op een pc te maken, moet u een van de versies van Adobe Photoshop aanschaffen en installeren. Een van de populaire opties van vandaag is de CS6-versie. Je kunt het legaal kopen in een van de softwarewinkels. Als alternatief kan het programma natuurlijk gratis op internet worden gevonden en gedownload, maar het moet duidelijk zijn dat deze methode onethisch en illegaal is.

Stap 2

De eerste stap na het starten van Adobe Photoshop CS6 is het maken van een nieuw bestand dat de basis voor de animatie wordt. Om dit te doen, drukt u in het bovenste navigatiepaneel in het programmavenster op het menu "Bestand" en selecteert u het item "Nieuw". In het venster dat in het veld "Breedte" verschijnt, kunt u de breedte van de toekomstige afbeelding instellen en in het veld "Hoogte" de hoogte. De standaardeenheid is pixel. Na het invullen van de velden kunt u op de knop "OK" drukken. Een venster van het gemaakte bestand met een afbeelding van de opgegeven grootte met een witte achtergrond verschijnt op het scherm.

Stap 3

Nu moet je het blok met lagen openen door op de menutoets "Venster" te drukken en het item "Lagen" te selecteren. Hier worden miniaturen van de zogenaamde "lagen" weergegeven - de frames waaruit de animatie zal bestaan.

Stap 4

Vervolgens kunt u doorgaan met het maken van lagen. In dit stadium is er slechts één laag met een witte achtergrond in het bijbehorende blok. U kunt nieuwe toevoegen met de toetscombinatie "Shift + Ctrl + N". Aangezien elke laag één animatieframe weergeeft, wordt het aantal benodigde lagen bepaald door het aantal benodigde frames.

Stap 5

Nadat de lagen zijn toegevoegd, moet u hun inhoud tekenen in het venster van het gemaakte bestand. Dit kan worden gedaan met behulp van de tools die aan de linkerkant van het programmavenster worden weergegeven. Om kant-en-klare afbeeldingen als lagen te gebruiken, moet u ze laden via het menu "Bestand" en de optie "Openen", en ze vervolgens naar het venster van het eerder gemaakte bestand slepen met behulp van de "Verplaatsingstool".

Stap 6

Als de lagen klaar zijn, kun je ze animeren. Open hiervoor een blok met een tijdlijn: menu Venster, item Tijdlijn. Klik vervolgens in de rechterbovenhoek van het blok dat wordt geopend op de enige knop die hier beschikbaar is en selecteer de optie "Frames maken van lagen". Daarna worden frames van toekomstige animatie weergegeven vanuit de gemaakte lagen langs de tijdlijn. Onder elk ervan kunt u de weergaveduur instellen. Hier kunnen frames worden bewerkt en toekomstige animaties worden afgespeeld.

Stap 7

Om het eindresultaat van uw werk op te slaan, moet u op "Bestand" klikken en vervolgens "Opslaan voor web" selecteren. Selecteer in het geopende venster het GIF-formaat, klik op de knop "Opslaan" en volg de verdere instructies van het systeem.

Aanbevolen: