Animatie Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Animatie Maken In Photoshop
Animatie Maken In Photoshop

Video: Animatie Maken In Photoshop

Video: Animatie Maken In Photoshop
Video: How To Create Frame Animation (GIF or VIDEO) In Photoshop 2024, April
Anonim

Animaties maken in Photoshop is leuk en spannend. Het vereist geen speciale vaardigheden, je moet alleen de basisprincipes van time-lapse-animatie leren. Het deelvenster Lagen en het deelvenster Animatie helpen u hierbij.

Animatie maken in Photoshop
Animatie maken in Photoshop

Met de grafische editor Photoshop kunt u niet alleen afbeeldingen verwerken, maar ook op basis daarvan animaties maken. Om dit te doen, heeft Photoshop een speciaal paneel genaamd "Animatie" (in het geval van Photoshop-versie CS6 wordt dit "Tijdlijn" genoemd).

Om aan animatie te werken, maakt u een nieuw document en opent u het deelvenster Animatie. Schakel over naar de frame-voor-frame animatiemodus - dit kan worden gedaan door de juiste optie in de paneelinstellingen te selecteren.

Animatie in Photoshop

Het principe van animatie in Photoshop is dat het programma afzonderlijke lagen van een document zichtbaar of onzichtbaar maakt. Als u bijvoorbeeld een bal wilt animeren die van links naar rechts beweegt, moet u verschillende lagen maken, op elk waarvan de bal enigszins in de richting van zijn beweging wordt verschoven. Slechts één van deze lagen is zichtbaar op elk frame - dus wanneer de animatie wordt afgespeeld, lijkt deze te bewegen.

Om de achtergrond voor de animatie te maken, moet u een nieuwe laag maken, die zich onder de rest van de lagen bevindt. Het moet altijd zichtbaar zijn - dus je moet alle animatieframes selecteren en op het oogpictogram in het lagenpaneel klikken, dit maakt het zichtbaar op elk frame. In tegenstelling tot de achtergrond zouden lagen, die afzonderlijke fasen van de animatie van een object of personage vertegenwoordigen, alleen in elk frame zichtbaar moeten zijn.

Werken met individuele frames

Individuele animatieframes kunnen worden bewerkt - verander de positie van objecten erop, verhoog of verlaag de transparantie van de laag, verander de overvloeimodus en stijlen.

Een animatie kan een onbeperkt aantal frames bevatten. Een nieuw frame kan worden toegevoegd met behulp van de overeenkomstige knop in het "Animaties"-paneel - het kan voor of na het huidige frame worden ingevoegd. De weergavetijd van elk frame is ook configureerbaar. U kunt een van de vooraf ingestelde instellingen kiezen of de tijd handmatig in seconden invoeren.

Animatie kan in verschillende modi worden afgespeeld - oneindige lus-modus, slechts één keer of een bepaald aantal keren afgespeeld. U kunt de juiste instellingen instellen in de linkerbenedenhoek van het animatiepaneel.

Bewaar de animatie

Nadat u alle gewenste frames hebt toegevoegd en bewerkt, kunt u een voorbeeld bekijken van hoe de animatie eruit zal zien. Om dit te doen, klikt u gewoon op de knop "Afspelen". Als alles bij je past, kun je de animatie opslaan.

U kunt het bestand met animatie opslaan in PSD- of GIF-indeling. Als de animatie bedoeld is om op een thuiscomputer of op internet te worden afgespeeld, wordt.gif"

Aanbevolen: