Hoe Alles Regel Voor Regel Te Doen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Alles Regel Voor Regel Te Doen In Excel
Hoe Alles Regel Voor Regel Te Doen In Excel
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de gegevens naar Excel worden overgebracht om zichzelf na het invoegen in rijen en kolommen te verdelen, moet u ze eerst correct opmaken. U kunt dit doen door tabs en regeleinden toe te voegen aan herhalende tekens. En soms is de omgekeerde manipulatie van de spreadsheetgegevens nodig - het combineren van de kolommen van elke rij in één rij.

Hoe alles regel voor regel te doen in Excel
Hoe alles regel voor regel te doen in Excel

instructies:

Stap 1

Voor voorlopige opmaak van tekst met gegevens kunt u de Microsoft Word-tekstverwerker gebruiken die de meesten van ons kennen uit de kantoorsuite met toepassingen. Het is echter beter om een eenvoudig "Kladblok" of een vergelijkbare teksteditor te gebruiken, bijvoorbeeld NoteTab. Het is een feit dat geavanceerd Word probeert de tekst in de automatische modus op te maken, zijn eigen tags erin in te voegen, de hoofdletters van tekens te wijzigen, enz., en in de komende bewerking is het wenselijk om volledige controle te hebben over alle acties van de editor.

Stap 2

Plak de regeleinden waar u de gegevenstekst wilt die u in de editor hebt gekopieerd. Gebruik hiervoor de autocorrectie-bewerking en herhaalde tekens aan het einde (of begin) van elke regel van de brontekst. Een niet-afdrukbare regelafsluiting bij het plakken van gekopieerde tekst in Excel betekent dat een rij tabelcellen op dit punt eindigt en een andere begint.

Stap 3

Op dezelfde manier kunt u de gegevens op een rij voorbereiden en opsplitsen in afzonderlijke cellen - hiervoor moeten scheidingstekens (bijvoorbeeld twee of drie spaties op een rij) worden vervangen door tabs.

Stap 4

Wanneer alle regeleindes en tabs op hun plaats zijn, selecteert u alle tekst met gegevens (Ctrl + A) en kopieert u deze (Ctrl + C). Schakel vervolgens over naar het tabeleditorvenster, selecteer de eerste cel van de toekomstige tabel en plak de inhoud van het klembord - druk op de combinatie Ctrl + V.

Stap 5

Onder de Excel-besturingselementen is er een knop "Combineer op rijen", waarvan het doel is om alle geselecteerde cellen in een rij in één te combineren. Als u de hele tabel op rijen wilt combineren, selecteert u deze hierboven (Ctrl + A) en opent u vervolgens de vervolgkeuzelijst "Samenvoegen en in het midden plaatsen" uit de groep opdrachten "Uitlijnen" op het tabblad "Start". Selecteer in deze lijst de rij "Combineren op rijen", maar houd er rekening mee dat met deze bewerking alle celgegevens worden gewist, behalve de eerste in elke rij.

Stap 6

Om gegevensverlies bij de vorige stap te voorkomen, vervangt u deze door een andere procedure. Voeg aan de rij van de eerste rij nog een cel toe met de functie "Samenvoegen" erin, waarin alle cellen met de gegevens van deze rij worden weergegeven - bijvoorbeeld = SAMENVOEGEN (A1; B1; C1). Kopieer vervolgens de cel en vul de hele kolom met deze formule tot de hoogte van de tabel. Je zult eindigen met een kolom die precies bevat wat je bedoelde - een rij-aangesloten tabel. Selecteer vervolgens deze hele kolom, kopieer (Ctrl + C) klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer in de sectie "Plakken speciaal" van het contextmenu "Plakwaarden". Daarna kunnen alle andere kolommen van de tabel worden verwijderd, ze worden niet meer gebruikt in de formule.

Aanbevolen: