Hoe Een Regel In Word Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Regel In Word Te Verwijderen
Hoe Een Regel In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Een Regel In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Een Regel In Word Te Verwijderen
Video: How To Delete a Page In Word 2024, April
Anonim

Horizontale lijnen in Microsoft Office Word-documenten worden gebruikt als tekstopmaakelementen. Er zijn verschillende manieren om deze elementen te maken, inclusief het programma zelf kan besluiten een regel in te voegen, bijvoorbeeld als de gebruiker meerdere streepjes achter elkaar zet en op Enter drukt. De bewerking van het verwijderen van dergelijke regels wordt vaak een puzzel, omdat het volkomen onbegrijpelijk is op welk specifiek stuk tekst Word opmaak heeft toegepast: op een regel, een alinea, een pagina of een heel document.

Hoe een regel in Word te verwijderen
Hoe een regel in Word te verwijderen

instructies:

Stap 1

Plaats de invoegcursor in de regel voor de horizontale lijn en open de vervolgkeuzelijst in het applicatiemenu met opties voor het ontwerpen van alinearanden. Dit is het allerlaatste - rechtsonder - pictogram in de opdrachtgroep Alinea op het tabblad Start. Selecteer in de lijst met opties "Geen rand", waarna de regel zou moeten verdwijnen. Als dit niet gebeurt, herhaalt u de handeling door de invoercursor één regel onder - onder de horizontale lijn te verplaatsen.

Stap 2

De eerste stap beschrijft hoe u een regel verwijdert die deel uitmaakt van het ontwerp van de alinea, maar het kan blijken te zijn onderdeel van de pagina-opmaak. Plaats in dit geval, net als in de vorige, de cursor op de regel, maar gebruik een ander besturingselement dan het menu van de tabeleditor. Het wordt in de opdrachtgroep Pagina-achtergrond van het tabblad Pagina-indeling geplaatst en gemarkeerd met het label Paginaranden. Klik op dit label en Word opent een apart venster bestaande uit drie tabbladen. Klik op het tabblad "Pagina" op het pictogram met het bijschrift "nee" in de kolom "Type". Ga dan naar het tabblad "Rand" en doe hetzelfde - selecteer hetzelfde pictogram met het label "nee" in de linkerkolom "Type". Klik vervolgens op OK en zorg ervoor dat de regel is verwijderd. Als dit niet meer gebeurt, ga dan over tot drastische maatregelen.

Stap 3

Als er geen andere keuze is, maakt u de opmaak in het gehele bewerkte document ongedaan. Selecteer alle tekst door het item Alle tekst te selecteren in de vervolgkeuzelijst Selecteren van de opdrachtgroep Bewerken op het tabblad Start of door op de sneltoets Ctrl + A te drukken. Onmiddellijk na de scheidingslijn tussen deze opdrachtgroep en de aangrenzende stijlen, naast het label "Bewerken", is er een kleine knop die een apart venster "Stijlen" opent - klik erop. Selecteer de bovenste regel in de lijst met stijlen - "Alles wissen" - en sluit het venster. Als gevolg hiervan zou Word alle tekstopmaakelementen moeten verwijderen, inclusief horizontale lijnen.

Aanbevolen: