Hoe Vba-regel Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Vba-regel Te Verwijderen
Hoe Vba-regel Te Verwijderen

Video: Hoe Vba-regel Te Verwijderen

Video: Hoe Vba-regel Te Verwijderen
Video: Deleting Empty Rows in Excel VBA 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van een VBA-regel is een standaard en veelgebruikte procedure door ontwikkelaars. Voor minder ervaren gebruikers kan deze bewerking echter problemen veroorzaken.

Hoe vba-regel te verwijderen
Hoe vba-regel te verwijderen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de syntaxis voor de opdracht delete-regel begrijpt met behulp van de opdracht Delete. Dus voor de rij die de actieve cel bevat, zal het commando eruitzien als ActiveCell. EntireRow. Delete, en de noodzaak om een aantal rijen te verwijderen zal het veranderen in Rijen ("first_line_number: last_line_number"). Verwijderen (voor Excel).

Stap 2

Gebruik een vergelijkbare syntaxis voor het verwijderen van geselecteerde rij-opdracht in VBA, maar met geavanceerde opties. Definieer hiervoor eerst de gewenste actie: Private Sub Delete line_Click () Specificeer de gewenste applicatie Dim ea As Excel. Application en selecteer de gewenste werkmap Dim ewb As Excel. Workbook. Specificeer vervolgens de pagina van het Dim ews As Excel. Worksheet-document dat moet worden bewerkt.

Stap 3

Sla één regel over en voer Set XLAp = CreateObject (Class: = "Excel. Application") in. Stel de exacte plaatsing in op de volgende regel: Set XLWb = XLAp. Workbooks. Open ("drive_name: 1.xls") Gebruik de volgende waarde: Set XLWs = XLWb. ActiveSheet.

Stap 4

Sla nog een regel over en vul de waarde van de geselecteerde job in: XLWs. Rows (1). Verwijderen Sla het bewerkte document op: XLWb. Save. Sluit de open source-toepassing: XLAp. Quit.

Stap 5

Sla de volgende regel over en vervang de variabelen door geheugenobjecten: Set XLWs = Nothing Herhaal hetzelfde commando voor elke open variabele: Set XLWb = Nothing en tot slot de laatste: Set XLAp = Nothing Maak het commando af met de standaard End Sub.

Stap 6

Gebruik macro's om complexere bewerkingen uit te voeren om onnodige regels in een document te verwijderen. Maak hiervoor een nieuwe Excel-werkmap en voer de vereiste waarden in. Open het menu "Service" van de bovenste werkbalk van het programmavenster en selecteer het item "Macro". Selecteer het subitem "Visual Basic Editor" en vouw het menu "Invoegen" uit. Selecteer het item "Module" en voeg het gemaakte document in. Keer terug naar het menu "Extra" en ga opnieuw naar het item "Macro". Gebruik het subitem "Macro's" en specificeer de nieuw gemaakte. Voer de macro uit door op de knop Uitvoeren te klikken.

Aanbevolen: