Toegang Op Afstand Beperken?

Inhoudsopgave:

Toegang Op Afstand Beperken?
Toegang Op Afstand Beperken?

Video: Toegang Op Afstand Beperken?

Video: Toegang Op Afstand Beperken?
Video: Op afstand toegang tot je industriële machines | IXON 2024, Mei
Anonim

De functie van toegang op afstand tot het register is een handig administratiehulpmiddel. In sommige gevallen kan de mogelijkheid om het systeemregister van een Windows-computer te wijzigen echter een ernstig veiligheidsrisico vormen. In deze gevallen is het vereist om deze functie uit te schakelen.

Toegang op afstand beperken?
Toegang op afstand beperken?

instructies:

Stap 1

Toegangsrechten op afstand tot het register van een computer met Windows worden in het register zelf geregistreerd. Standaard hebben gebruikers die lid zijn van de groep Administrators volledige toegang. Gebruikers in de groep Archiefoperators en Lokale service hebben alleen-lezen rechten.

Stap 2

Om de Remote Registry-service uit te schakelen, opent u het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ services.msc in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma door op de knop OK te klikken. Roep het contextmenu van het Remote Registry-item in het rechterdeel van het venster op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Selecteer de optie Uitgeschakeld in de vervolgkeuzelijst van de regel "Opstarttype" en sla de wijzigingen op door op de knop OK te klikken. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdmenu Start om externe toegang tot het register te beperken en ga opnieuw naar het dialoogvenster Uitvoeren. Typ regedit in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma Register-editor met de knop OK. Vouw de tak HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlSecurePipeServers uit.

Stap 4

Selecteer de gevonden sleutel door met de linkermuisknop te klikken en gebruik de opdracht "Wijzigen". Geef het gedeelte "Machtigingen" op en klik op de knop "Toevoegen". Voer een waarde in voor de naam van de gebruiker om de toegang te beperken en schakel het selectievakje in op de regel Lezen onder aan het dialoogvenster Machtigingen. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 5

Let op de mogelijkheid om aan de geselecteerde gebruiker rechten toe te kennen aan de vereiste registerparameters, zelfs als er geen toestemming is om items in de tak HKLMSystemCurrentControlSetControlSecurePipeServerswinregAllowedPathsMachine te wijzigen.

Aanbevolen: