Toegang Tot Een Computer Beperken

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Computer Beperken
Toegang Tot Een Computer Beperken

Video: Toegang Tot Een Computer Beperken

Video: Toegang Tot Een Computer Beperken
Video: How to Setup Scan to Folder (Canon Copier to PC) 2024, Mei
Anonim

Door de toegang tot uw computer te beperken, kunt u meerdere problemen tegelijk oplossen. Bijvoorbeeld bescherming van vertrouwelijke informatie, beperking van de toegang van kinderen tot een computer, bescherming tegen al te nieuwsgierige collega's.

Toegang tot een computer beperken
Toegang tot een computer beperken

instructies:

Stap 1

Voer een wachtwoord in om de computer op te starten in het BIOS. Om dit te doen, moet u op de meeste computers de "Delete"-toets ingedrukt houden bij het inschakelen. De BIOS-shell zal opstarten. Ga naar het menu Geavanceerde BIOS-functies en verander de Pssword-controleparameter van Bios naar Systeem. Verlaat het hoofdmenu met de "Esc"-toets. Stel in het item "Gebruikerswachtwoord instellen" het wachtwoord tweemaal in dat de computer nodig heeft wanneer het systeem opstart. Selecteer "Opslaan en setup afsluiten". De computer zal opnieuw opstarten en de volgende keer dat hij opstart, zal hij u vragen het door u opgegeven wachtwoord in te voeren.

Stap 2

Schakel ongebruikte accounts uit. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Besturing". Vouw de map Lokale gebruikers en groepen uit. Open de map Gebruikers. Schakel alle accounts uit, behalve het beheerdersaccount en het account dat u gebruikt. Stel wachtwoorden in voor de overige accounts.

Stap 3

Gebruik de wachtwoordbeveiliging op de desktopscreensaver om de computer te beschermen, die tijdens uw afwezigheid korte tijd aan stond. Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad (niet bezet door snelkoppelingen) en selecteer Eigenschappen. Verkort op het tabblad "Screensaver" het interval voor de weergave tot drie tot vijf minuten en schakel het selectievakje "Wachtwoordbeveiliging" in. Als de computer nu langer inactief is dan de tijd die u hebt opgegeven, verschijnt er een welkomstscherm dat u alleen kunt verlaten door een wachtwoord in te voeren.

Aanbevolen: