Hoe Perl-modules Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Perl-modules Te Installeren
Hoe Perl-modules Te Installeren

Video: Hoe Perl-modules Te Installeren

Video: Hoe Perl-modules Te Installeren
Video: how to install perl module(Shows 2 ways) 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijke voordelen van de programmeertaal Perl is de beschikbaarheid van kant-en-klare modules (bibliotheken) die het werk van de programmeur enorm vergemakkelijken. Modules zijn eenvoudig te installeren via een andere CPAN-bibliotheek of via de ActivePerl-pakketbeheerder.

Hoe Perl-modules te installeren
Hoe Perl-modules te installeren

instructies:

Stap 1

De CPAN-module is ontworpen om te werken met extensiecatalogi en stelt u in staat automatisch de juiste pakketten en afhankelijkheden te downloaden, gedownloade gegevens in de cache op te slaan, te controleren op updates, enz. Om een module van onder Unux te installeren, voert u de volgende regel in op de opdrachtregel (als u een grafische shell gebruikt, gebruikt u het programma Terminal in de sectie Standaardtoepassing): perl –MCPAN –e 'install' Dit commando betekent hetzelfde als een regulier perl-script met regels: gebruik CPAN; installeren (‘modulenaam’)

Stap 2

Het systeem controleert automatisch alle afhankelijkheden, installeert nieuwe vereiste versies en vraagt om configuratie.

Stap 3

ActivePerl heeft ook zijn eigen pakketbeheerder, genaamd ppm, die wordt gestart met de volgende opdracht: c_perl_directory inppm.bat Na het uitvoeren van dit bestand zal een console verschijnen, waar u de juiste instructies kunt invoeren voor het installeren van de installatiemodule of het verwijderen van verwijderen. Alle bibliotheken worden gedownload van de ActivePerl-site.

Stap 4

Schakel over naar de opdrachtregelmodus (voor Windows - "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtregel") en voer het verzoek in: ppm install https:// full_address _to_module / module.ppd

Stap 5

Als u Linux gebruikt, downloadt u de vereiste module in.tar.gz-indeling en pakt u de inhoud van het archief uit in de vereiste map en gaat u naar de map met de gedownloade module in de Terminal: cd path_to_unpacked_folder Specificeer vervolgens het commando: perl makefile. plmake && make test && make install

Aanbevolen: