Hoe Gemakkelijk Het Is Om Met NetPolice Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Gemakkelijk Het Is Om Met NetPolice Te Werken
Hoe Gemakkelijk Het Is Om Met NetPolice Te Werken

Video: Hoe Gemakkelijk Het Is Om Met NetPolice Te Werken

Video: Hoe Gemakkelijk Het Is Om Met NetPolice Te Werken
Video: Brandnetel - ontzetting film (2016) 2024, Mei
Anonim

Het internet helpt om te werken en te spelen, maar naast de voor de hand liggende voordelen, brengt het veel gevaren met zich mee. Er zijn veel sites die pornografie, prostitutie, geweld, oorlog, etnische en religieuze conflicten, drugs- en alcoholgebruik promoten. Toegang tot dit soort informatie is ongewenst of simpelweg illegaal. De Traffic Inspector en de NetPolice-module komen te hulp, die samen het probleem van het voorkomen van toegang tot schadelijke online bronnen oplossen.

Hoe gemakkelijk het is om met NetPolice te werken
Hoe gemakkelijk het is om met NetPolice te werken

Noodzakelijk

  • - Server voor het lokale netwerk;
  • - Verkeersinspecteur programma.

instructies:

Stap 1

Download de nieuwste beschikbare versie van Traffic Inspector. Activeer het programma en voer de initiële configuratie uit met behulp van de installatiewizard. Voeg gebruikers toe aan het programma. Activeer de NetPolice-module.

Het algemene schema van de oplossing is als volgt. Traffic Inspector met NetPolice-module wordt geïnstalleerd bij de ingang van het lokale netwerk van de organisatie. De gebruiker typt de website-URL (sitenaam) in de browser. Het verzoek om toegang tot de site wordt onderschept door de Traffic Inspector, die de beoordeling van de site in de NetPolice-database controleert. Als de bron niet tot een van de verboden categorieën behoort, is toegang tot de site toegestaan. Anders wordt de toegang geblokkeerd en wordt een bijbehorend informatiebericht weergegeven in de browser van de gebruiker.

Stap 2

Het opzetten van een NetPolice-module komt neer op vier hoofdstappen:

- het maken van een NetPolice-regel;

- het maken van een Traffic Inspector-regel die is gekoppeld aan een eerder gemaakte NetPolice-regel;

- toewijzing van een eerder gemaakte Traffic Inspector-regel aan een gebruiker of een groep gebruikers;

- het omleiden van het webverkeer van gebruikers naar de webproxy die is ingebouwd in Traffic Inspector.

Stap 3

Laten we zeggen dat we websites met extremistische onderwerpen willen verbieden. Ga in de beheerconsole naar het knooppunt "Traffic Inspector Extension modules" / NetPolice for Traffic Inspector / Rules. Roep in het paneel aan de rechterkant het contextmenu op en selecteer het item "Toevoegen". Met de lijstwizard kunt u eenvoudig een NetPolice-regel maken. Laten we een vriendelijke naam voor de regel instellen, bijvoorbeeld 'terrorisme'. Selecteer op het tabblad voorwaarden de gewenste categorie (in ons geval de categorie "terrorisme"). Selecteer op het tabblad "Selectie van inhoudstype" de optie "Een nieuwe categorie maken". Selecteer op het tabblad gebruikersregel de optie "De regel wordt later gemaakt" en klik op "Voltooien".

Stap 4

Laten we een Traffic Inspector-regel maken en deze koppelen aan de eerder gemaakte NetPolice-regel. Ga in de bedieningsconsole naar het knooppunt "Verkeersinspecteur Regels. In het paneel aan de rechterkant vinden we het frame "Gebruikersregels", ga naar het tabblad "Acties" en klik op de link "Regel toevoegen".

Navigeer in de consolestructuur naar de knooppunten Console Root / Traffic Inspector Rules \. Ga in het kader "Gebruikersregels" naar het tabblad "Acties" en klik op de link "Regel toevoegen". Laten we een vriendelijke naam voor de regel instellen, bijvoorbeeld 'terrorisme'. Selecteer tijdens het maken van een regel het verkeerstype "Verkeer via een proxyserver", het regeltype "Weigeren", selecteer op het tabblad "Inhoudsanalyse" de eerder gemaakte NetPolice-regel. Laat de rest van de instellingen zoals ze zijn en klik op "Regel maken".

Stap 5

Selecteer een gebruikersaccount of gebruikersgroep en ga naar de eigenschappen ervan. Zoek op het tabblad "Regels" de vervolgkeuzelijst "Selecteer een regelbeschrijving" en klik op Toevoegen ", selecteer de eerder gemaakte Traffic Inspector-regel en klik op de knop "Toevoegen".

Stap 6

Om de NetPolice-module te laten werken, moet het webverkeer door de webproxy van Traffic Inspector gaan. U kunt al het webverkeer van gebruikers dwingen om naar de webproxy te worden geleid, zodat gebruikers niets expliciet hoeven te configureren. Ga hiervoor naar de eigenschappen van het knooppunt "Gebruikers en groepen", vink op het tabblad "Transparante proxy" in het kader "Voor geautoriseerde gebruikers" het selectievakje "HTTP-verkeer (TCP / 80) omleiden naar proxy" aan.

De installatie is voltooid. Elke poging van de gebruiker om toegang te krijgen tot de opgegeven sites wordt nu geblokkeerd.

Aanbevolen: