Hoe U Het Fotoformaat Gemakkelijk Kunt Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Fotoformaat Gemakkelijk Kunt Verkleinen
Hoe U Het Fotoformaat Gemakkelijk Kunt Verkleinen

Video: Hoe U Het Fotoformaat Gemakkelijk Kunt Verkleinen

Video: Hoe U Het Fotoformaat Gemakkelijk Kunt Verkleinen
Video: Hoe kan ik een foto vergroten verkleinen 2024, Mei
Anonim

Grote hoeveelheden moderne opslagapparaten maken het mogelijk om gedigitaliseerde afbeeldingen van de hoogste kwaliteit op te slaan zonder compressie. Desalniettemin blijft het onderwerp beeldcompressie relevant vanwege de eisen aan de snelheid van informatieoverdracht over netwerken en de voorwaarden voor het plaatsen van afbeeldingen op fotohostingsites.

Moderne geheugenapparaten hebben voldoende ruimte om bestanden van elk formaat op te slaan
Moderne geheugenapparaten hebben voldoende ruimte om bestanden van elk formaat op te slaan

Nuttige informatie en overtollig volume

Voor printen is de standaard voor beeldresolutie 300 dpi. U kunt de grootte van de afbeelding bepalen door deze in Photoshop te laden. Selecteer het tabblad Afbeelding in het menu en vervolgens het tabblad Afbeeldingsgrootte. Schakel in het geopende venster de functie Resample image uit, als deze daar is ingesteld. Door de resolutiewaarde van 300 dpi in te voeren in de kolom Resolutie, kunt u de werkelijke grootte van de afbeelding zien wanneer deze wordt afgedrukt. U kunt de verkregen parameters voor het bestand opslaan, maar u kunt het formaat van de afbeelding ook wijzigen door de functie Resample afbeelding in te schakelen. Bovendien zal het vergroten van de grootte, zelfs met het gebruik van interpolatie (Photoshop biedt deze mogelijkheid), de beeldkwaliteit niet verbeteren. Het verkleinen van de afbeelding zal leiden tot een zeker verlies aan informatie en kwaliteit, maar ook de bestandsgrootte zal afnemen. U kunt deze methode gebruiken wanneer u een afbeelding op internet plaatst, wanneer de afbeelding niet mag worden afgedrukt. Het wordt ook aanbevolen om het formaat van de afbeelding te verkleinen wanneer deze is verkregen door te scannen met een te hoge resolutie. Als het belangrijk is om de oorspronkelijke grootte van de afbeelding te behouden, kunt u andere methoden gebruiken om de grootte van de bestanden te verkleinen.

GIF-afbeeldingen

U kunt afbeeldingen converteren naar GIF-bestanden in Photoshop of in sommige grafische viewers met bewerkingsfuncties (bijvoorbeeld FastStone Image Viewer). Deze bitmapcompressiemethode biedt de hoogste compressie en de kleinste uitvoerbestandsgrootte, maar is uitsluitend van toepassing op zwart-witafbeeldingen of kleurenafbeeldingen met slechts 256 basiskleuren. GIF-afbeeldingen worden vaak gebruikt om pagina's op internet te ontwerpen.

JPEG-indeling en zijn functies

Bijna alle fotohostingservices accepteren bestanden met de extensie.

PNG-indeling

Dit formaat is relatief nieuw, het implementeert lossless beeldcompressie en ondersteunt kleurdiepten tot 48 bits. PNG-bestanden zijn groter dan GIF- en JPEG-bestanden en komen nog steeds minder vaak voor. Vanwege de hoge kwaliteit van de opgeslagen afbeeldingen groeit de populariteit van het PNG-formaat echter geleidelijk.

Aanbevolen: