Hoe Een Vbs-script Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Vbs-script Te Schrijven
Hoe Een Vbs-script Te Schrijven

Video: Hoe Een Vbs-script Te Schrijven

Video: Hoe Een Vbs-script Te Schrijven
Video: How to create and execute a Visual Basic Script (VBS) 2024, Mei
Anonim

Automatiseringsmogelijkheden in Windows worden ondersteund op het niveau van het besturingssysteem. Ze worden geleverd door de Windows Script Host-component, die scripts in verschillende programmeertalen kan uitvoeren. Aanvankelijk bevat de leveringsset van het besturingssysteem tolken voor JScript- en VBScript-talen. De laatste wordt voornamelijk gebruikt om vbs-scripts te maken die beheer- en gebruikersbeheertaken oplossen.

Hoe een vbs-script te schrijven
Hoe een vbs-script te schrijven

Noodzakelijk

tekstverwerker

instructies:

Stap 1

Verken de functies en mogelijkheden van de runtime-omgeving waaronder het gemaakte script zou moeten functioneren. Als een script bijvoorbeeld bedoeld is om in webpagina's te worden ingesloten, zal het veel interactie hebben met het browserobjectmodel en het huidige document (BOM en DOM). Scripts die zijn ontwikkeld om onder Windows Script Host te draaien (bijvoorbeeld om administratieve taken te automatiseren) zullen interageren met het objectmodel, waardoor ze gemakkelijk andere ActiveX- en COM-objecten kunnen maken en gebruiken.

Stap 2

Ontwikkel algoritmen die zullen worden gebruikt om de hoofdfunctionaliteit van het script te creëren. Pas kennis van de mogelijkheden van de runtime-omgeving toe. Identificeer de delen van de algoritmen die kunnen worden geïmplementeerd in de vorm van procedures, functies, methoden van klassen. Identificeer gegevens die kunnen worden ingekapseld in klassen.

Stap 3

Implementeer een stub van het toekomstige script. Maak in een teksteditor een bestand. Voeg er functie- en procedure "stubs" aan toe, evenals klassedeclaraties die hun methoden bevatten. Een procedure in VBScript wordt gedeclareerd met het trefwoord Sub, gevolgd door een identifier die de naam aangeeft. Het einde van de procedure wordt aangegeven door de End Sub-clausule. Bijvoorbeeld:

Sub MijnProcedure (a, b)

Einde sub

Op dezelfde manier worden functies gedeclareerd met het Function-sleutelwoord:

Functie MijnFunctie (a)

Functie beëindigen

Klassen worden gedeclareerd met het trefwoord Class:

Klas Mijn Klas

Klas beëindigen

Stap 4

Declareer globale, lokale variabelen en klasseleden. Dit wordt gedaan met de Dim-clausule:

Dim mijn variabele

Door de dimensie achter de naam van de variabele op te geven, kunt u arrays declareren:

Dim MyArray (10) 'array van tien elementen;

Dim MyArray (10, 15) 'tweedimensionale array;

Dim MyArray () 'dynamische array.

Stap 5

Implementeer algoritmen voor gegevensverwerking door code toe te voegen aan functies, procedures en klassenmethoden. Gebruik de clausules Do - Loop, While - Wend, For - Each - Next, For - To - Step - Next om loops te maken. Gebruik de If - Then - ElseIf - Else - End If-component als de vertakkingsoperator en de Select Case - End Select-component als de meerkeuzeoperator.

Stap 6

Voeg opmerkingen toe aan de code. Ze moeten na het enkele aanhalingsteken of het Rem-sleutelwoord komen. Bijvoorbeeld:

'commentaar tekst'

Rem commentaar tekst

Aanbevolen: