Een SQL-query Schrijven

Inhoudsopgave:

Een SQL-query Schrijven
Een SQL-query Schrijven

Video: Een SQL-query Schrijven

Video: Een SQL-query Schrijven
Video: Basisvaardigheden SQL Query's schrijven - Module Query performance 2024, Mei
Anonim

Het opvragen van relationele databases met behulp van Structured Universal Computing Language SQL is de erkende standaard voor het beheren van gegevens in een databasebeheersysteem. Vanwege zijn veelzijdigheid is de SQL-taal wijdverbreid geworden op de webbronnen van het wereldwijde internet. Het schrijven van SQL-query's is gebaseerd op de toepassing van een aantal basisregels voor het werken met een relationele database. Het schrijven van een SQL-query helpt u bij het uitvoeren van de taken van het ophalen van bepaalde informatie uit tabellen, het toevoegen, wijzigen of verwijderen van rijen in een tabel.

Een SQL-query schrijven
Een SQL-query schrijven

instructies:

Stap 1

Om de opgeslagen informatie uit de databasetabellen te halen, maakt u een selectiequery - SELECT. Als er koppelingen zijn tussen tabellen, kunnen gegevens volgens de juiste voorwaarden uit alle kolommen van gerelateerde tabellen worden gehaald. Maak een lijst van alle vereiste kolommen na de SELECT-instructie. Geef de tabellen op die in de query worden gebruikt in de FROM-component. In zijn eenvoudigste vorm geeft een selectiequery alle rijen van de opgegeven kolommen in een bepaalde tabel weer: SELECT col1, col2 FROM my_table.

Stap 2

Stel indien nodig een voorwaarde in voor het selecteren van rijen. De voorwaarde wordt bepaald door de WHERE-clausule. Stel de waarde van de gewenste parameter in na deze instructie. Functieberekening en vergelijkingsbewerkingen kunnen hier ook worden gebruikt. Met een instructie van de vorm WHERE col1> 3 kunt u bijvoorbeeld tabelrijen weergeven waarin de waarde van de kolom col1 groter is dan 3. Om de gewenste uitdrukking in te stellen, gebruikt u combinaties van de operators AND, OR en voorwaardelijke operators van de SQL-taal.

Een SQL-query schrijven
Een SQL-query schrijven

Stap 3

Schrijf een INSERT-query om nieuwe rijen in een tabel in te voegen. Met zijn hulp kunt u nieuwe gegevens van hetzelfde type invoegen als die al in de tabel staan. De syntaxis voor deze verklaring is heel eenvoudig: INSERT INTO my_table (col1, col2, col3) VALUES (‘new_data1’, ‘new_data2’, ‘new_data3’). Hier stelt de VALUES-instructie nieuwe rijwaarden in voor elke bestaande kolom in my_table.

Stap 4

Wijzigingen in gegevens in een willekeurige rij van de tabel worden uitgevoerd met behulp van de UPDATE-query. Bovendien kunt u een WHERE-selectievoorwaarde instellen, waarbij de informatie in de database wordt gewijzigd. Definieer de te wijzigen gegevens en de voorwaarde voor uw verzoek. Schrijf hiervoor een regel als deze: UPDATE my_table SET col1 = 'new_data1', col3 = 'new_data3' WHERE col3 = 10. De query voert de gegevenswijziging uit die is opgegeven in de SET-instructie alleen als de voorwaarde in de WHERE-component is tevreden.

Stap 5

Een DELETE-instructie wordt geschreven om een hele rij uit een gegevenstabel te verwijderen. Bovendien wordt de rij alleen verwijderd als de WHERE-voorwaarde is ingesteld. Schrijf de uitdrukking: DELETE FROM my_table WHERE col1 = ‘data1’. Als u deze query uitvoert, wordt de tabelrij met de waarde data1 in de kolom col1 verwijderd.

Aanbevolen: