Een Teksteditor Maken

Inhoudsopgave:

Een Teksteditor Maken
Een Teksteditor Maken

Video: Een Teksteditor Maken

Video: Een Teksteditor Maken
Video: Maken van platte tekst mbv een teksteditor 2024, Mei
Anonim

Het invoeren en bewerken van tekst is een van de meest voorkomende handelingen die dagelijks door gebruikers van pc's worden uitgevoerd. Weinig mensen denken na over mechanismen die deze handelingen eenvoudiger maken. Ondertussen is de verbluffende typografie van de tekst die op het scherm wordt weergegeven het product van een synthese van vele technologieën die zijn belichaamd in de grafische subsystemen van moderne besturingssystemen. En tegenwoordig kan op basis van deze technologieën zelfs een niet-professional met minimale programmeervaardigheden een teksteditor maken.

Een teksteditor maken
Een teksteditor maken

Noodzakelijk

  • - compiler;
  • - IDE of teksteditor;
  • - SDK, ontwikkelversies van gebruikte bibliotheken, frameworks, etc.

instructies:

Stap 1

Selecteer het platform waarvoor de teksteditor zal worden ontwikkeld. Bijna elk aspect van de implementatie van een applicatie hangt af van deze keuze. Bepaal of u wilt dat de editor alleen op Windows of Linux draait. Misschien moet u een platformonafhankelijke oplossing maken? Of is het een editor die is ontworpen voor gebruik op internet?

Stap 2

Selecteer een programmeertaal, IDE, technologieën, componenten, frameworks, bibliotheken en andere tools die zullen worden gebruikt om de editor te maken. Als u bijvoorbeeld voor Windows ontwikkelt, kunt u het standaard RichEdit-besturingselement als basis nemen, dat uitgebreide functionaliteit biedt en in feite een volwaardige editor is. Het blijft om de gebruikersinterface, mechanismen voor het laden en opslaan van tekst, extra functies te implementeren. Als RichEdit ontbreekt, kunt u het Text Services-object gebruiken door de ITextHost-interface te implementeren en in uw venster weer te geven. Ontwikkeling kan in Visual Studio of Delphi, met of zonder frameworks (bijv. MFC, WTL). Als er geen harde limieten zijn, is het logisch om voor. NET te kiezen en een C#-toepassing te ontwikkelen met behulp van de RichTextBox. Voor het bouwen van een platformonafhankelijke of Linux-toepassing is Qt perfect met zijn krachtige QTextEdit-klasse. Visuele editors voor het web zijn gebaseerd op specifieke browsermogelijkheden (zoals de bewerkingsmodus voor elementinhoud in Internet Explorer) en zijn een set clientscripts. JavaScript fungeert als programmeertaal.

Stap 3

Genereer een wireframe voor uw toepassing. Start uw gekozen IDE. Maak een nieuw project. In sommige IDE's genereert het instellen van bepaalde opties tijdens het proces voor het maken van een project een werksjabloon voor een tekstbewerkingstoepassing. Als u bijvoorbeeld CRichEditView als de basisweergaveklasse kiest bij het maken van een MFC-project in Visual Studio, krijgt u een teksteditor met minimale functionaliteit. Evenzo kunt u in KDevelop in een paar seconden een Qt-toepassingsproject maken, wat een teksteditor is.

Stap 4

Voeg functionaliteit toe aan uw teksteditor. Om de basisfuncties van het opmaken en bewerken van tekst (horizontale uitlijning, bewerkingsopdrachten) te implementeren, hoeft u in de regel alleen de juiste interface-elementen te maken (knoppen op werkbalken, menu-items), handlers toe te wijzen en de noodzakelijke methoden van de editor control class van de handlers. …

Aanbevolen: