Hoe De Gebruiker Te Beschermen Tegen Virussen En Gegevensdiefstal

Hoe De Gebruiker Te Beschermen Tegen Virussen En Gegevensdiefstal
Hoe De Gebruiker Te Beschermen Tegen Virussen En Gegevensdiefstal

Video: Hoe De Gebruiker Te Beschermen Tegen Virussen En Gegevensdiefstal

Video: Hoe De Gebruiker Te Beschermen Tegen Virussen En Gegevensdiefstal
Video: Webinar Sophos Labs Threat Report 2024, Mei
Anonim

Meestal denken gebruikers niet dat oplichters gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot hun gegevens of computer. Maar tevergeefs. Geen enkel duur besturingssysteem of antivirussoftware kan een 100% veiligheidsgarantie bieden.

Hoe de gebruiker te beschermen tegen virussen en gegevensdiefstal
Hoe de gebruiker te beschermen tegen virussen en gegevensdiefstal

Tegenwoordig is het al heel moeilijk om je een leven voor te stellen zonder een computer met internettoegang. We hebben er steeds vaker plezier, werk, winkel. Nou, waar het geld is, zijn er oplichters.

Laten we beginnen met. Deze specifieke software is klaar om de computer op verschillende manieren te beschadigen. Er zijn verschillende virussen, waaronder virussen die gebruikersgegevens versleutelen, wachtwoorden en aanmeldingen stelen, enz. Het doel van het schrijven ervan is ofwel om het geld van de gebruiker te verleiden of hem gewoon te schaden uit hooligan-motieven.

Een gewone gebruiker kan een virusaanval zeer beperkt tegengaan. Verplichte maatregelen zijn de installatie van antivirus, het up-to-date houden van de databases (updates), regelmatige controle van de harde schijf van de computer en verwisselbare schijven met antivirus. Aandacht is even belangrijk. U mag geen bestanden downloaden van onbetrouwbare sites, evenals bestanden die door onbekende afzenders per e-mail zijn verzonden. U mag dergelijke gedownloade bestanden niet op een pc openen zonder ze eerst te controleren met een antivirusprogramma. En u kunt natuurlijk geen uitvoerbare bestanden uitvoeren (met name de extensies.exe,.bat,.cmd,.pif,.hta, js,.vbs …).

U kunt niet zonder nauwkeurigheid en aandacht bij het surfen op internet. U dient geen belangrijke transacties te doen in een café (gebruik vooral internetbankieren). Naast het gebruik van antivirus op uw pc, schakelt u standaard de verbinding met het dichtstbijzijnde netwerk uit.

Vergeet het niet. Ik heb je al verteld wat de essentie van deze fraude is, dus ik zal je alleen herinneren aan de noodzaak van uiterste voorzichtigheid en aandacht bij het doen van geldtransacties. Steek uw muis niet op een knop alleen omdat deze plotseling verschijnt. Vooral als deze knoppen helder en opvallend zijn.

wanneer u uw mailbox, sociale netwerken en andere belangrijke en noodzakelijke diensten bezoekt, vink dan nooit het vakje "Wachtwoord opslaan" of "onthouden" aan. Bedenk complexe en lange wachtwoorden, typ ze elke keer handmatig in. Wijzig wachtwoorden minimaal één keer per maand!

Aanbevolen: