Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Virussen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Virussen
Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Virussen

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Virussen

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Virussen
Video: Een beschermend masker tegen coronavirus zonder gaten past op het gezicht. 2024, Mei
Anonim

Met de actieve ontwikkeling van informatietechnologie beginnen steeds meer mensen de computer onder de knie te krijgen. De eerste zin die ze van anderen horen wanneer ze een pc of laptop kopen, is de zin 'antivirus installeren'. Dat klopt: virusbescherming is een topprioriteit voor elke gebruiker. Maar zijn moderne antivirussystemen echt zo goed? Zijn ze in staat om uw computer volledig te beschermen tegen indringers? En zo niet, hoe zorgt u dan voor een betrouwbare bescherming van uw systeem tegen virussen en andere plagen van internet?

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen virussen
Hoe u uzelf kunt beschermen tegen virussen

Noodzakelijk

  • Windows-installatieschijf
  • Antivirus
  • Firewall

instructies:

Stap 1

Installeer het besturingssysteem. Het is erg belangrijk om te begrijpen dat virussen al bij de eerste start van het systeem uw computer kunnen binnendringen. Dit is eenvoudig te verhelpen: haal gewoon de kabel uit de netwerkkaart.

Stap 2

Installeer een antivirusprogramma. Onthoud dat antivirus het eerste programma moet zijn dat u op een "vers" besturingssysteem installeert. Een van de populaire antivirusprogramma's is NOD32 van Eset. Deze antivirus biedt het Windows-systeem relatief betrouwbare bescherming en verbruikt tegelijkertijd niet veel computerbronnen. Kaspersky, Avast, Dr. Web en andere antivirusprogramma's beschermen uw pc net zo goed. Welke van de vele beveiligingssystemen u kiest, is aan u.

Stap 3

Installeer de firewall. Deze programma's werken samen met antivirusprogramma's zonder elkaar te storen. En ze zijn gericht op het identificeren van ongewenste verbindingen van buitenaf. Volgens statistieken is de Outpost-firewall de beste optie. Installeer dit programma en zet het een week in de trainingsmodus. Verder selecteert u bij het starten van elk nieuw programma de vereiste actie uit de beschikbare lijst. Sta geen programma's toe waarvan u niet zeker bent van de betrouwbaarheid van het werk.

Stap 4

Schakel de standaard Windows Firewall en Gebruikersaccountbeheer niet uit. Deze systemen, hoewel zwak, kunnen uw systeem ook beschermen tegen infectie. En soms zijn zij het die de enige betrouwbare barrière vormen tussen uw systeem en externe bedreigingen.

Stap 5

Leer deze "gouden" regel als je serieus hebt besloten om je besturingssysteem te beschermen: ga nooit naar internet terwijl je werkt onder een beheerdersaccount. Die. maak een tweede account aan en geef het "gast"-privileges. Dus zelfs als het je systeem binnendringt, zullen veel kwaadaardige programma's niet goed kunnen werken.

Aanbevolen: