Hoe U Uw Telefoon Kunt Beschermen Tegen Android Trojaanse Paarden

Hoe U Uw Telefoon Kunt Beschermen Tegen Android Trojaanse Paarden
Hoe U Uw Telefoon Kunt Beschermen Tegen Android Trojaanse Paarden

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Beschermen Tegen Android Trojaanse Paarden

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Beschermen Tegen Android Trojaanse Paarden
Video: Veilig op het internet - Deel 1 2024, April
Anonim

Naast de verbetering van software voor mobiele telefoons verschijnen er ook nieuwe virussen. Er zijn trojans geïdentificeerd die mobiele telefoons infecteren waarop het Android-besturingssysteem is geïnstalleerd. De verspreiding van het virus gebeurt via gehackte websites.

Hoe u uw telefoon kunt beschermen tegen Android Trojaanse paarden
Hoe u uw telefoon kunt beschermen tegen Android Trojaanse paarden

Om de schadelijke software op de telefoon te krijgen, volstaat het om naar de gehackte webbron te gaan en het Android-besturingssysteem begint zelf het schadelijke virus te downloaden. Maar als de installatie van applicaties van welke bron dan ook verboden is in de instellingen van de telefoon, kan de Android Trojan niet opstarten, omdat voor de installatie de toestemming van de gebruiker nodig is. Deze informatie is gerelateerd aan het NotCompatible-virus, dat vermoedelijk kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot beveiligde informatie.

Ook bekend is het Android-Counterclank-virus, een variant van de Android-Tonclank Trojan. Ze zijn ingebed in applicaties voor het Android Market-besturingssysteem en wanneer de service van de schadelijke applicatie wordt gedownload en gelanceerd, verzenden ze informatie over de telefoon (IMEI, MAC-adres, simkaartnummer en IMS) en andere beschermde gegevens. Het feit dat het virus werd gedetecteerd, heeft de veiligheid van de markt in gevaar gebracht.

Installeer alleen alle applicaties van vertrouwde bronnen om uw mobiele telefoon te beschermen tegen Android Trojan-infecties. Als u een bericht ontvangt via e-mail of sms met een link naar een webbron voor het downloaden van applicaties, open dan niet de opgegeven website, maar verwijder het bericht.

Verken de beveiligingsmachtigingen voor de apps die u wilt downloaden. Als de toepassing illegale inhoud bevat, is de kans groot dat u een Trojaans paard krijgt samen met het downloaden van deze bron.

Installeer antivirussoftware op uw mobiele telefoon met het Android-besturingssysteem. Dit kunt u het beste direct na aanschaf van het apparaat doen. Er zijn veel mobiele applicaties ontwikkeld door bekende bedrijven als AVG, McAfee, Symantec, enz. Met de antivirusprogramma's die ze maken, kunt u niet alleen uw telefoon beschermen tegen Android-trojans, maar deze ook blokkeren en alle bestaande gegevens verwijderen.

Aanbevolen: