Toegang Verlenen

Inhoudsopgave:

Toegang Verlenen
Toegang Verlenen

Video: Toegang Verlenen

Video: Toegang Verlenen
Video: LO - Studenten toegang verlenen 2024, Mei
Anonim

De problemen bij het uitwisselen van verschillende bronnen en informatie doen zich voor veel gebruikers voor in de beginfase van het werken met een pc. Om niet voortdurend informatie uit te wisselen via verwisselbare media zijn er verschillende lokale netwerken. Moderne besturingssystemen maken een zeer fijne afstemming van de instellingen voor het delen van de benodigde bestanden en mappen mogelijk. Tegelijkertijd zijn allerlei antivirusprogramma's en firewalls gericht op het beschermen van je systeem, en dus op het beperken van netwerkverbindingen. In dit verband rijst de vraag: "Hoe kun je samenwerken in het netwerk aangenaam en gemakkelijk maken, zonder je zenuwen en tijd te verspillen?"

Toegang verlenen
Toegang verlenen

Noodzakelijk

  • 1 computer
  • Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Firewall uitschakelen. Dit is een heel belangrijk punt, want de helft van de problemen met openbare toegang ontstaat juist door het blokkeren van "kwaadaardige" computers door de firewall. Ga naar Start - Configuratiescherm - Systeem en beveiliging - Windows Firewall - Firewall in- of uitschakelen en selecteer "Windows Firewall uitschakelen" uit alle opties.

Toegang verlenen
Toegang verlenen

Stap 2

Firewall uitschakelen. Het opzetten van een firewall, en vooral het tonen van dit proces op allerlei programma's, is een lang en vervelend proces. In dit opzicht is het gemakkelijker om de firewall uit te schakelen als er geen toegang is tot de benodigde mappen. In NOD32 antivirus gebeurt dit als volgt: open het antivirusvenster, ga naar de instellingentabbladen - persoonlijke firewall en selecteer firewall uitschakelen (geen verkeer filteren).

Toegang verlenen
Toegang verlenen

Stap 3

Mappen of bestanden delen. Alles is hier eenvoudig: selecteer de bestanden of mappen die u nodig hebt, klik er met de rechtermuisknop op, ga naar het tabblad Delen en selecteer het item "thuisgroep (lezen en schrijven)". Vanaf dat moment kregen alle gebruikers van uw netwerk, waarvan de status "thuisnetwerk" is, onbeperkt toegang tot deze mappen en bestanden.

Toegang verlenen
Toegang verlenen

Stap 4

Als u plotseling, na het opnieuw installeren van het besturingssysteem, zelf geen toegang hebt tot bepaalde mappen of bestanden, ga dan als volgt te werk: selecteer een map en ga naar de eigenschappen ervan, ga naar het tabblad "beveiliging", selecteer uw gebruiker en klik op de knop "wijzigen", geef jezelf alle rechten die je nodig hebt.

Aanbevolen: