Externe Toegang Tot De Server Inschakelen

Inhoudsopgave:

Externe Toegang Tot De Server Inschakelen
Externe Toegang Tot De Server Inschakelen

Video: Externe Toegang Tot De Server Inschakelen

Video: Hoe schakel je verbinding met extern bureaublad in op windows server 2022, December
Anonim

Voor verbinding via Extern bureaublad voor beheer is geen afzonderlijke licentie voor terminalserverclienttoegang vereist, maar wel beheerderstoegang tot computerbronnen.

Externe toegang tot de server inschakelen enable
Externe toegang tot de server inschakelen enable

instructies:

Stap 1

Extern bureaublad-service is standaard uitgeschakeld. Om deze service in te schakelen, opent u het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Systeem" uit en selecteer het tabblad "Gebruik op afstand" in het dialoogvenster dat wordt geopend. Schakel het selectievakje in de regel "Toegang op afstand tot deze computer toestaan" in en bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 2

Externe toegang kan worden ingeschakeld door een gebruiker die zich in de directory Administrators of Remote Desktop Users bevindt. Om de geselecteerde gebruiker aan deze groep toe te voegen, opent u het contextmenu van het bureaubladelement "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Ga naar het tabblad "Gebruik op afstand" van het dialoogvenster dat wordt geopend en gebruik de opdracht "Externe gebruikers selecteren".

Stap 3

Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Toevoegen" in het volgende dialoogvenster te klikken en typ de vereiste accountnaam in het overeenkomstige veld van het venster "Voer de naam van de geselecteerde objecten in". Bevestig uw keuze door op OK te klikken en controleer of de vereiste naam verschijnt in de directory Remote Desktop Users.

Stap 4

Maak verbinding met de externe computer. Ga hiervoor terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Alle programma's. Vouw de standaardkoppeling uit en vouw het koppelingsknooppunt uit. Selecteer het gedeelte "Verbinding met extern bureaublad" en typ de naam van de gewenste computer in het veld "Computer". Gebruik de opdracht "Verbinden" en typ uw accountnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden van het welkomstvenster van het systeem. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Populair per onderwerp