Hoe XP-toegang Op Afstand In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe XP-toegang Op Afstand In Te Stellen
Hoe XP-toegang Op Afstand In Te Stellen

Video: Hoe XP-toegang Op Afstand In Te Stellen

Video: Windows XP - Remote Desktop 2022, December
Anonim

Externe toegang tot een computer is soms nodig wanneer u hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met uw pc of toepassingen. Dan kan je vriend, met behulp van een speciaal programma en internet, verbinding maken en je computer bedienen, terwijl hij zich tegelijkertijd aan de andere kant van de wereld bevindt.

Hoe XP-toegang op afstand in te stellen
Hoe XP-toegang op afstand in te stellen

Het is nodig

een computer die is aangesloten op internet

instructies:

Stap 1

Gebruik de functie Extern bureaublad om externe toegang tot uw computer te verbinden. Deze functie geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot uw thuiscomputer terwijl u niet thuis bent, bijvoorbeeld op kantoor of op zakenreis. Het is ook handig bij het samenwerken - bij het debuggen van programma's, het bijwerken van een presentatie of het proeflezen van documentatie. Schakel deze functie eerst in om Extern bureaublad in te stellen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer", selecteer de optie "Eigenschappen" en vervolgens "Gebruik op afstand", vink het vakje aan naast de optie "Externe toegang tot deze computer toestaan".

Stap 3

Voeg de juiste gebruiker toe aan de gebruikersgroep Extern bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Deze computer, selecteer Eigenschappen en vervolgens Extern gebruik.

Stap 4

Klik op de knop "Externe gebruikers selecteren". Klik in het geopende venster op "Toevoegen" om gebruikers in staat te stellen op afstand toegang te krijgen tot de computer. Voer de gebruikersnaam in het veld in.

Stap 5

Maak verbinding met "Remote Desktop", klik hiervoor op de knop "Start", selecteer "Programma's" - "Accessoires" - "Communicatie", "Verbinden met extern bureaublad. Voer in het veld "Computer" de domeinnaam of het IP-adres in van de computer waarmee u op afstand verbinding wilt maken, klik op "Verbinden".

Stap 6

Voer in het welkomstvenster uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Om een ​​externe verbinding tot stand te brengen, kunt u het venster "Verbinding" gebruiken, daarin klikken op "Opties" en de gebruikersnaam en het wachtwoord instellen.

Stap 7

Stel een verbinding op afstand in met behulp van het Radmin-programma, ga hiervoor naar de website http://www.radmin.ru/download/radmin34ua.zip en download de proefversie van het programma. Installeer Radmin Server op de computer waarmee u verbinding wilt maken en Radmin Viewer op de te verbinden computer

Stap 8

Voeg in Radmin Server een nieuwe gebruiker en wachtwoord toe, stel de rechten in. Noteer het adres van uw computer. Start het programma op de computer met Radmin Viewer, voer de gebruikersnaam, het wachtwoord en het computeradres in en klik op "Verbinden".

Populair per onderwerp