Een Tekstbestand Lezen

Inhoudsopgave:

Een Tekstbestand Lezen
Een Tekstbestand Lezen

Video: Een Tekstbestand Lezen

Video: Een Tekstbestand Lezen
Video: tekstbestand lezen 2024, Mei
Anonim

Een van de meest voorkomende manieren om informatie op te slaan is tekst. Met behulp van speciale programma's wordt de tekst omgezet in een bestand. Zo'n bestand wordt een tekstbestand genoemd. Maar bij het openen van zo'n bestand kunnen er problemen ontstaan. Verschillende formaten van hetzelfde bestand kunnen door verschillende programma's worden geopend. Daarom moet u uitzoeken hoe u een tekstbestand kunt openen en lezen.

Een tekstbestand lezen
Een tekstbestand lezen

instructies:

Stap 1

Verschillende programma's kunnen het tekstbestand lezen. Het gebruik van sommige kan alleen een specifiek tekstbestandsformaat lezen. Anderen kunnen teksten in vele formaten openen. De eenvoudigste bestandslezer is Kladblok. Het is een standaardhulpprogramma voor het besturingssysteem en wordt gebruikt om de formaten "txt" en "ini" te openen.

Stap 2

Open documentformaten met Microsoft Word. Dit hulpprogramma kan veel tekstformaten lezen. Maar er is hier een nuance. Het programma van 2003 en eerder kunnen het programmadocument van 2007 en hoger niet lezen. Dit komt doordat de nieuwste versie van het programma standaard wordt opgeslagen in het "docx"-formaat. U kunt dit oplossen door bij het opslaan een ouder formaat te kiezen.

Stap 3

Gebruik het programma "fb2 reader" om tekstbestanden met de extensie "fb2" te lezen. Deze uitbreiding is niet ongewoon. Dit komt door het gemakkelijk lezen van het bestand, dat zich in de vorm van een boek of scroll bevindt. Er is ook een "djvu"-formaat. Het wordt vaak gebruikt om boeken met gescande pagina's te maken. Gebruik het programma "djvu reader" om het te lezen.

Aanbevolen: