Hoe Alle IP-adressen Van Een Netwerk Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Alle IP-adressen Van Een Netwerk Te Vinden
Hoe Alle IP-adressen Van Een Netwerk Te Vinden

Video: Hoe Alle IP-adressen Van Een Netwerk Te Vinden

Video: Hoe Alle IP-adressen Van Een Netwerk Te Vinden
Video: How to scan all ip address in your LAN without any software 2024, Mei
Anonim

Voor het succesvol onderhouden van het lokale netwerk, maar ook voor het oplossen van opkomende storingen, is het voor de netwerkbeheerder handig om de structuur van het lokale netwerk te kennen en alle aangesloten computers in een speciaal programma te zien. Met het programma LanScope kunt u alle IP-adressen van computers achterhalen en een complete kaart van het netwerk maken.

Hoe alle IP-adressen van een netwerk te vinden
Hoe alle IP-adressen van een netwerk te vinden

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - LanScope-programma.

instructies:

Stap 1

Download het LanScope-programma van internet en installeer het op uw harde schijf. Het programma is gratis, dus je kunt al zijn functionaliteit direct na installatie gebruiken zonder geld te betalen. Je kunt het vinden op de website softodrom.ru. Installeer deze software op een pc. Start het programma door te dubbelklikken op het icoon in de vorm van een telescoop met poten.

Stap 2

Het programmavenster is verdeeld in verschillende delen: een lijst met computers, IP-adressen, gebruikers en hardwarebronnen. Bestudeer het programmamenu zorgvuldig - er zijn nogal wat pictogrammen, met behulp hiervan voert u alle noodzakelijke acties uit. Voeg een nieuwe netwerklijst toe door met een verrekijker op de eerste knop te klikken of door op Ctrl-N op je toetsenbord te drukken.

Stap 3

Scan het netwerk door op het tweede pictogram te klikken - de "Wizard Adreslijst" wordt gestart. Selecteer "Netwerkomgeving scannen" en klik op "Volgende". Geef een naam aan de toekomstige groep adressen en start de scanprocedure door op de knop "Zoeken" te klikken. Het programma maakt een netwerkkaart in de "Wizard" en geeft de structuur van computers onmiddellijk weer met reeksen IP-adressen. U kunt elk bereik rechtstreeks in de wizard scannen of het resultaat bevestigen door op de knop "Voltooien" te klikken.

Stap 4

Ga naar de "Instellingen" van het programma om de parameters van het scanproces voor uw netwerk in te stellen. Het programma heeft een breed scala aan functies, en als je ze allemaal wilt weten, lees dan de handleiding of gedetailleerde instructies op https://lantricks.ru/lanscope/help.php. Over het algemeen kunnen we zeggen dat er op dit moment een groot aantal verschillende software is ontwikkeld, waarmee u in realtime alle IP-adressen kunt achterhalen die zijn aangesloten op het netwerk van een pc.

Aanbevolen: