Hoe Het Ip Van Een Computer Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip Van Een Computer Te Achterhalen?
Hoe Het Ip Van Een Computer Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Ip Van Een Computer Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Ip Van Een Computer Te Achterhalen?
Video: Track the Location of Anyone On the Internet! 2024, Mei
Anonim

Bij het werken op een netwerk krijgt elke computer een uniek IP-adres ter identificatie. Wanneer verbonden met een lokaal netwerk, worden deze adressen gedistribueerd door een DNS-server bij toegang tot een internetprovider. U kunt het IP-adres van een computer achterhalen met behulp van Windows-tools en met programma's van derden.

Hoe het ip van een computer te achterhalen?
Hoe het ip van een computer te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Dubbelklik in het Configuratiescherm op het knooppunt Netwerkverbindingen. Als uw computer in een lokaal netwerk werkt, opent u het vervolgkeuzemenu door met de rechtermuisknop op het pictogram "Local Area Connection" te klikken en op "Status" te klikken. Op het tabblad "Ondersteuning", in het gedeelte "Verbindingsstatus", wordt het huidige IP-adres van de computer in dit lokale netwerk weergegeven.

Stap 2

Als u het IP-adres op internet wilt weten, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram voor de internetverbinding. Op het tabblad Ondersteuning van het statusvenster wordt het IP-adres weergegeven dat zichtbaar is voor websites op internet

Stap 3

Een andere methode kan worden toegepast. Roep het startvenster van het programma op met de combinatie Win + R en voer cmd in. Schrijf op de opdrachtregel ipconfig. Het systeem geeft de details van de netwerkverbinding weer: IP-adres, subnetmasker en standaard gateway-nummer. Als u via een lokaal netwerk verbinding maakt met internet, wordt voor externe hosts het netwerkgateway-adres bepaald als uw IP-adres.

Stap 4

Gebruik voor meer details de opdracht cmd met de schakeloptie / all. Naast de verbindingsparameters rapporteert het systeem het MAC-adres (fysiek adres) van de computer.

Stap 5

U kunt het IP-adres van uw computer bepalen met behulp van online services. Ga naar https://www.ip-whois.net/ en klik op “Uw IP-adres” aan de rechterkant van het scherm. Het programma rapporteert de benodigde gegevens

Stap 6

U kunt een netwerkadresindicator op uw website plaatsen. Kopieer hiervoor de scriptcode op dezelfde pagina en voeg deze toe aan de html-code van uw pagina.

Stap 7

Een andere bekende online dienst is 2IP https://2ip.ru/ Als u informatie over uw provider wilt krijgen, volg dan de link "Informatie over IP of domein". Standaard wordt uw netwerkadres weergegeven in het invoerveld op de informatiepagina. Klik op "Controleren". Het programma toont het adres van uw provider, telefoon, fax en andere gegevens.

Aanbevolen: