Hoe Het IP-adres Van Een Externe Computer Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het IP-adres Van Een Externe Computer Te Achterhalen?
Hoe Het IP-adres Van Een Externe Computer Te Achterhalen?

Video: Hoe Het IP-adres Van Een Externe Computer Te Achterhalen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: IP adres van je router achterhalen 2023, Februari
Anonim

Elke computer die op het netwerk is aangesloten, heeft een IP-adres (Internet Protocol Address) - een unieke netwerkidentificatie. Soms wordt het nodig om het ip-adres van een bepaalde netwerkbron of computer van een bepaalde gebruiker te achterhalen.

Hoe het IP-adres van een externe computer te achterhalen?
Hoe het IP-adres van een externe computer te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Er kunnen nogal wat situaties zijn waarin u het IP-adres van een externe computer moet bepalen. In sommige gevallen wordt ip heel gemakkelijk bepaald, in andere gevallen ingewikkelder. Laten we eens kijken naar verschillende opties voor het bepalen van ip. De eenvoudigste optie is om het ip-adres van een netwerkbron te bepalen aan de hand van zijn domeinnaam. Laten we zeggen dat je een site hebt zoals www.naam.com. Open de opdrachtregel: "Start - Alle programma's - Accessoires - Opdrachtprompt". Voer het commando in: ping www.naam.com. Druk op Enter. Er verschijnt een bericht: "Uitwisseling van pakketten met www.name.com", na dit bericht wordt - als de uitwisseling gelukt is - het ip-adres van de site getoond

Stap 2

Soms is het nodig om het ip-adres te achterhalen waarmee uw computer momenteel is verbonden. Er is bijvoorbeeld een gesprek op ICQ en je wilt het ip van de gesprekspartner checken. In dit geval kunt u de opdracht "netstat" gebruiken. Open de opdrachtprompt opnieuw, typ (zonder aanhalingstekens): "netstat –aon", druk op Enter. Er verschijnt een lijst met huidige verbindingen voor uw computer, waaronder het gewenste ip-adres.

Stap 3

De opdracht netstat –aon is ook handig omdat het in veel gevallen de aanwezigheid van verdachte verbindingen in het systeem kan detecteren. Je ziet bijvoorbeeld dat ze op dit moment vanaf dat en dat ip-adres zijn aangesloten op poort 30327. Dit geeft aan dat er hoogstwaarschijnlijk een Trojaans paard op uw computer aanwezig is. Als er op dit moment geen verbinding is, bevindt de computerpoort die wordt gebruikt door de serverzijde van het Trojaanse paard (aanwezig op uw computer) zich in de wachtstatus LUISTEREN verbinding. Als u poorten ziet geopend die niet worden gebruikt door programma's die op uw computer voorkomen, moet u weten wat voor soort programma's ze openen.

Stap 4

De volgende variant van het bepalen van ip kan worden gebruikt in het geval dat u een brief per e-mail heeft ontvangen en u het ip-adres van de afzender wilt weten. In dit geval zijn de mailprogramma's Outlook of The Bat! - met hun hulp kunt u de kop van de brief bekijken, met alle gegevens over de verzending ervan. Zoek de regel "Ontvangen: van" in de kop, onmiddellijk daarna wordt het ip van de afzender aangegeven.

Populair per onderwerp