Hoe Plaats Je Een Achtergrond Op De Site

Inhoudsopgave:

Hoe Plaats Je Een Achtergrond Op De Site
Hoe Plaats Je Een Achtergrond Op De Site

Video: Hoe Plaats Je Een Achtergrond Op De Site

Video: Hoe Plaats Je Een Achtergrond Op De Site
Video: hoe zet je een achtergrond op google chrome 2024, Mei
Anonim

De werkende achtergrond voor de site is te vergelijken met de achtergrond voor de desktop van uw besturingssysteem. Achtergrond (achtergrond), die je in verschillende variaties kunt maken, die hieronder worden besproken.

Hoe plaats je een achtergrond op de site
Hoe plaats je een achtergrond op de site

Noodzakelijk

Het style.css-bestand bewerken

instructies:

Stap 1

Monochroom achtergrond. De eenvoudigste soort achtergrond, een groot pluspunt is de minimale paginalading met zo'n foto. Als het stijlbestand (style.css) geen opdrachten bevat die de achtergrondkleur instellen, stelt de browser standaard wit voor. Gebruik de opdracht achtergrondkleur om de kleur te wijzigen. Een voorbeeld van het gebruik van dit commando: background-color: # 3366CC.

Stap 2

Om een bepaalde kleur te selecteren, kunt u speciale software gebruiken, bijvoorbeeld de grafische editor Adobe Photoshop. Als je er nog nooit mee hebt gewerkt, is het aan te raden om gebruik te maken van webservices. Een treffend voorbeeld is de zoekmachine "Yandex", ga naar de volgende link https://yandex.ru en voer de zin "color blue" in. Er verschijnt een kleurentabel voor je, waarin je een van je favoriete kleuren kunt kiezen, de code kunt kopiëren en in de sitecode kunt plakken.

Stap 3

Achtergrondstructuur. Naast de achtergrondkleur kunt u een afbeelding of een cyclisch herhalend patroon (textuur) toevoegen aan elke pagina van uw site. Om dit te doen, schrijft u na het invoeren van de achtergrondkleur de opdracht background-image, bijvoorbeeld background-image: url (img / uzor.png). Het pad naar het bestand moet tussen haakjes worden opgegeven. Het is vermeldenswaard dat de textuurresolutie kan beginnen bij de kleinste (16x16) en eindigen met afbeeldingen op volledige grootte voor de grootte van de sitepagina's (800x600 en meer).

Stap 4

Achtergrond met behulp van een verloop. In dit geval gebruikt u de achtergrondkleur die is ingesteld met de opdracht achtergrondkleur, maar maakt u een verloop. Het verloop kan horizontaal (x) en verticaal (y) zijn. Meestal wordt een horizontale positie gebruikt als achtergrondverloop, dus de lijn met het verloop ziet er als volgt uit: background-repeat: repeat-x.

Aanbevolen: