Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Plaats Van Wit In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Plaats Van Wit In Photoshop
Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Plaats Van Wit In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Plaats Van Wit In Photoshop

Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2022, December
Anonim

Veel gebruikers zijn geïnteresseerd om te weten hoe ze een achtergrond wit kunnen maken in Photoshop. Dit kan handig zijn als je een geweldige foto van je afbeelding hebt, maar er een ongewenste achtergrond op staat. Natuurlijk kunt u niet alleen wit gebruiken, maar elke andere kleur die u het mooist vindt.

Hoe maak je een transparante achtergrond in plaats van wit in Photoshop
Hoe maak je een transparante achtergrond in plaats van wit in Photoshop

Eerste informatie

Voordat u de directe instructies beschrijft, moet u eerst begrijpen waarom u er niet slechts één van kunt gebruiken. Feit is dat foto's hun eigen individuele achtergrond hebben. Daarom kun je nooit voorspellen wat er op de achtergrond in je foto zal zijn. Een witte achtergrond voor een foto kan op verschillende gecombineerde manieren worden toegewezen. Welke methode geschikt is voor uw opname, is aan u. Als je het niet precies kunt bepalen, gebruik ze dan allemaal op volgorde.

1e manier

De eenvoudigste manier is om het vulgereedschap (sneltoets G) te gebruiken. Selecteer de gewenste kleur via het palet en klik op het gebied dat u wilt overschilderen. Deze methode is niet geschikt als er veel kleine details op de achtergrond zijn. Dan moet je elk deel apart overschilderen. Dit kan veel kostbare tijd kosten. Bovendien kunnen er altijd wat ongelakte onderdelen zijn. Dan moet je er handmatig overheen schilderen met de gum (E) of het penseel (B).

Beeld
Beeld

2e weg

Deze methode is geschikt als de achtergrond uit een uniforme kleur of een verloop bestaat. Dan is de gebruikelijke vulling machteloos. Maar "aanpassings"-lagen komen te hulp. Hieronder, in het lagenpaneel, is er een extra menu, met een knop met een tooltip "maakt een aanpassingslaag of een opvullaag". Klik erop en zoek het item "curves". Er wordt een nieuw venster voor ons geopend, waar we een pipet moeten selecteren met een tooltip "voorbeeldafbeelding om het witpunt in te stellen". Klik daarna met de linkermuisknop op de achtergrond en de achtergrond wordt wit. Maar deze methode is niet ideaal, omdat het in sommige gevallen de hoofdafbeelding verandert. Wees daarom voorzichtig.

3e weg

Eindelijk de meest veelzijdige methode. Hiermee kunt u elke achtergrond instellen, bijvoorbeeld een veelkleurige of zwart-witte achtergrond. Maar in tegenstelling tot de eerder beschreven methoden, zul je hier handmatig moeten werken. De essentie van deze methode is om de hoofdafbeelding van de achtergrond te scheiden en dienovereenkomstig de achtergrond volledig te verwijderen. Dit kan met elk selectiegereedschap, zoals de pen (P). Met deze tool kunt u het geselecteerde gebied zo nauwkeurig mogelijk definiëren. Zodra u het eerste en het laatste punt met elkaar verbindt, moet u langs het pad op LMB klikken en "Formulierselectie" selecteren. Kies willekeurig een bevederingsradius, afhankelijk van de afbeelding. Vervolgens moet u de selectie omkeren. Om dit te doen, selecteert u een selectietool, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en zoekt u "Selectie omkeren".

Beeld
Beeld

Conclusie

De vraag "Hoe maak je de achtergrond wit in Photoshop?" lijkt op het eerste gezicht misschien te simpel. En vaker wel dan niet, wordt hij achtergelaten zonder de juiste aandacht. Maar als de tijd rijp is, is het niet altijd mogelijk om de juiste oplossing voor dit probleem te vinden. Dit artikel helpt u te begrijpen hoe u in verschillende situaties een achtergrond wit kunt maken in Photoshop.

Populair per onderwerp